Alman Hükümet Sözcüsü Seibert'ten, Karşılıklı Diyaloğun Sürdürülebilmesi İçin Türk Tarafına... - Son Dakika
Dünya

Alman Hükümet Sözcüsü Seibert'ten, Karşılıklı Diyaloğun Sürdürülebilmesi İçin Türk Tarafına...

Alman Hükümet Sözcüsü Seibert\'ten, Karşılıklı Diyaloğun Sürdürülebilmesi İçin Türk Tarafına...

Türkiye ile Almanya arasında devam eden siyasi kriz ve yapılan açıklamaların ardı arkası kesilmiyor.

06.03.2017 17:17

Türkiye ile Almanya arasında devam eden siyasi kriz ve yapılan açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Bakanlarının konferans vermelerinin engellemesini Nazı Dönemi'ne benzetmesi ardından Federal Alman Hükümeti Sözcüsü Steffen Seibert Erdoğan'ın 'Nazi' suçlaması üzerine, karşılıklı diyaloğun sürdürülebilmesi için Türk tarafına 'soğukkanlılık' çağrısı yaptı.

Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, "Demokratik bir ülke olan Almanya'nın politikalarının Nasyonalsosyalizm ile eş tutulmasını kesin bir şekilde reddediyoruz" dedi.

Alman hükümetinin Türkiye ile iyi ilişkilere büyük önem verdiğini vurgulayan Seibert, "Ancak bu günlerde derin görüş ayrılıkları söz konusu" diye konuştu. Hükümet sözcüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da diğer Türk hükümet yetkililerinin Almanya'daki olası referandum etkinlikleri konusunda ise 'Alman hükümetinin seyahat yasaklarına dair bir çalışması bulunmamaktadır. Ancak bu tür ziyaretlerin önceden açık bir şekilde bildirilmesi gerekmektedir" açıklaması yaptı.

Partnerler olarak tüm görüş ayrılıkları konusunda tartışılması gerektiğini kaydeden Seibert, Almanya ve Türkiye'nin farklılıkları konusunda diyalog içinde bulunması gerektiğini belirterek, soğukkanlılığın korunması çağrısı yaptı. Seibert, Deniz Yücel'in en kısa bir zamanda serbest bırakılmasını istedi. - BERLİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Alman Hükümet Sözcüsü Seibert'ten, Karşılıklı Diyaloğun Sürdürülebilmesi İçin Türk Tarafına... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement