AÜ, Kosova'da Açık ve Uzaktan Eğitim Hazırlıklarını Başlattı - Son Dakika
Dünya

AÜ, Kosova'da Açık ve Uzaktan Eğitim Hazırlıklarını Başlattı

AÜ, Kosova\'da Açık ve Uzaktan Eğitim Hazırlıklarını Başlattı

Kosova'da açık ve uzaktan eğitim konusunda kamuoyunu bilgilendirme turuna başlayan Anadolu Üniversitesi heyeti, Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde vatandaşlarla buluştu.

03.08.2012 00:53  Güncelleme: 09:53

Kosova'da açık ve uzaktan eğitim konusunda kamuoyunu bilgilendirme turuna başlayan Anadolu Üniversitesi heyeti, Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde vatandaşlarla buluştu.

Anadolu Üniversitesi Batı Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. A. Atilla Doğan, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan Bakır

ve Anadolu Üniversitesi Açık Ögretim Fakültesi Sekreteri N.Mesut Kürker'den oluşan Eskişehir Anadolu Üniversitesi heyeti, açık ve uzaktan eğitim avantajları ile önemi hakkında konuştu.

Doç. Dr. Hasan Bakır ve Mesut Kürke'nin selamlama

konuşmalarının ardından katılımcılara açık öğretimin detaylarını anlatan Anadolu Üniversitesi

Batı Programları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. A. Atilla Doğan, Anadolu Üniversitesi'nin, öğrenci sayısı bakımından dünyanın en büyük 3. üniversitesi olduğunu söyledi. Doç. Dr. Doğan, açık öğretim ile kapsanan 2 milyon öğrenciye sahip Anadolu Üniversitesi'ni, Türk dünyasının gözbebeği kurumu olarak tanımladı.

Açık öğretimin sağladığı yararlara değinen Doç. Dr. A. Atilla Doğan, "Yeni nesil artık o ilkel

ve

geleneksel eğitim-öğretim noktasından ayrılmak zorunda. Hayatı bugün olarak düşünmeyin; 10 sene, 20 sene 50 sene sonra olarak düşünün. Türkiye'de Anadolu Üniversitesi aracılığıyla hayatın geleceği teknolojisine öğretim boyutunu yakalamaktan ve modernleştirmekten dolayı mutluyuz" şeklinde konuştu.

Doğan, bu hizmeti sadece Türkiye'de

81 ilde değil, KKTC, Azerbaycan, yine Avrupa'da 26 yıldır Almanya merkez olmak üzere, 7 ülkede organizasyon, 22 ülkede öğrencisiyle, açık ve uzaktan öğretimde sosyal bilimler alanında Türkiye'de 68 değişik program, Avrupa'da 10 değişik program sürdürdüklerini belirtti.

PRİZREN'DE İRTİBAT BÜROSU AÇILIYOR

Anadolu Üniversitesi

Batı Programları Koordinatörü Yrd. Doç.Dr. Atilla

Doğan, Üsküpte yaptıkları

gibi Prizren' de de irtibat büro kuracaklarını bildirdi. "Açık öğretim için yaş önemli değiş, meslek önemli değil, nerede yaşadığınız önemli değil, uzaktan öğretimde birinci şart, Türkiye'deki eğitim sistemine göre lise ve denkli okuldan mezun olmanız lazım" şeklinde konuşan Doğan, Almanya'daki gibi bir ücret talep etmeyeceklerini, Kosova'da hayat standardına uygun olarak makul bir fiyat belirleyeceklerini

sözlerine ekledi.

Anadolu Üniversitesi heyeti, 3 günlük Kosova ziyareti kapsamında Prizren ve Mamuşa'da açık ve uzaktan eğitim konusunda vatandaşlarla bilgilendirme toplantıları tertipleyecek. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya AÜ, Kosova'da Açık ve Uzaktan Eğitim Hazırlıklarını Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement