Budapeşte'de 'Şehitleri Anma Günü' Töreni - Son Dakika
Dünya

Budapeşte'de 'Şehitleri Anma Günü' Töreni

Budapeşte\'de \'Şehitleri Anma Günü\' Töreni

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

18.03.2013 16:47

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Budapeşte'nin 10. bölgesinde bulunan Birinci Dünya Savaşı Galiçya Cephesi Türk Şehitliği'ndeki askeri törene; Budapeşte Büyükelçisi Kemal Gür, Askeri Ataşe Kurmay Albay Ali Murat Ersöz, Macaristan Savunma Bakanlığı, Macaristan Dışişleri Bakanlığı, Macaristan Adalet Bakanlığı ve Macaristan Genelkurmay Başkanlığı'nın üst düzey yetkilileri katıldı.

Macaristan'ın Azerbaycan Büyükelçisi Vilayat Guliyev, Macaristan'ın eski Ankara Büyükelçisi György Kerry, Macar-Türk Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eşbaşkanı Macar Milletvekili Tamas Hegedüs, Türk-Macar Ticaret Odası Başkanı Suat Karakuş, THY Macaristan Genel Müdürü Levend Arısoy, Budapeşte'de görev yapan yabancı askeri ataşeler, Türk iş adamları ve öğrencilerden oluşan kalabalık bir grup da törende hazır bulundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile Macar milli marşının dinlenmesinin ardından şehitlik defterini imzalayan Büyükelçi Gür, anıta çelenk koyarak şehitlerin manevi huzurunda saygıyla eğildi.

Budapeşte Büyükelçisi Kemal Gür İHA'ya yaptığı açıklamada, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tören düzenlediklerini söyledi. Gür, "Budapeşte'de Birinci Dünya Savaşı Galiçya Cephesi Türk Şehitliği'nde yatan 480 askerimizi biz de düzenlediğimiz törenle andık. Bu törenin şehitliğimize layık bir şekilde yapılması için bugün bizimle birlikte olan Macar ve diğer yabancı ülkelerin askeri ataşelerine teşekkür ediyoruz. Şehitlerimize sahip çıkmak, onları unutmamak bizim için çok önemli. Ruhları şad olsun" dedi.

Törenin sona ermesiyle şehitlik önünde hatıra fotoğrafı çektiren kalabalık grup, daha sonra şehitler için dua etti. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Budapeşte'de 'Şehitleri Anma Günü' Töreni - Son Dakika


Advertisement