Eroğlu'nun Barroso ve Füle ile Görüşmesi Kıbrıs Rum Basınında - Son Dakika
Dünya

Eroğlu'nun Barroso ve Füle ile Görüşmesi Kıbrıs Rum Basınında

Eroğlu\'nun Barroso ve Füle ile Görüşmesi Kıbrıs Rum Basınında

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile gerçekleştirdiği görüşme Rum basınında yer aldı.

25.07.2013 13:08

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile gerçekleştirdiği görüşme Rum basınında yer aldı.

Fileleftheros gazetesi, "Barroso ve Füle'den Eroğlu'na Nasihat-Onu Dinlediler, O da Onları Dinledi ve Gitti" başlıkları altında verdiği haberinde, Eroğlu'nun Barroso ve Füle'yle gerçekleştirdiği ortak görüşmenin AB'nin Kıbrıslı Türklere yönelik mali yardımı, Kıbrıs sorunu, ekonomi ve doğalgaz konularını içerdiğini yazdı. Gazete, Barroso ve Füle'nin Eroğlu'na "doğalgazın daha fazla bölünmüşlük değil ulusal birleşme için bir fırsat teşkil etmesi gerektiği" mesajını verdiklerini ve Kıbrıs sorunu konusunda Eroğlu'nun görüşlerini dinlediklerini öne sürdü. Gazete ayrıca, Eroğlu'nun Rus "Kommersant" gazetesine yaptığı açıklamaları da yansıttı.

Politis gazetesi ise haberi "Maraş Gündemin Üst Sırasında-Derviş Eroğlu Barroso ve Füle'yle Görüştü" başlıkları altında verirken, görüşmede kapalı bölge Maraş konusunun da ele alındığını yazdı. Gazete, Brüksel'deki kaynaklara dayandırarak ayrıca Maraş'ın açılması konusunun AB Komisyonu'nun gündeminin üst sıralarında yer aldığını iddia etti. Özellikle AB Genişleme Müdürlüğü'nün Türkiye'nin Güney Kıbrıs tarafından bloke edilmiş olan 23 ve 24 numaralı müzakere başlıklarının açılabilmesi için ortak yolların bulunması amacıyla yoğun çaba sarf etmekte olduğunu savunan gazete, Brüksel'deki kaynakların Komisyon ile Güney Kıbrıs arasında bu konuda çok iyi bir karşılıklı güven ortamının olduğunu ve Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis'in de Barroso ve Füle'yle mükemmel ilişkileri bulunduğunu öne sürdü.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:

Haravgi: "Barroso-Füle-Eroğlu Görüşmesi"

Alithia: "Barroso ve Füle Dün Brüksel'de Eroğlu'yla Görüştü" - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Eroğlu'nun Barroso ve Füle ile Görüşmesi Kıbrıs Rum Basınında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement