Kaynayan Kiev'de Türkiye Örneğini Verdi. - Son Dakika
Dünya

Kaynayan Kiev'de Türkiye Örneğini Verdi.

Kaynayan Kiev\'de Türkiye Örneğini Verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Asya'dan Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Türkiye ve Macaristan gibi demokrasilerin muhalefet, vatandaşlardan gelen eleştiriler ve medya için varolan siyasi ve hukuki alanı korumaları gerektiğini...

06.12.2013 11:44

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Asya'dan Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Türkiye ve Macaristan gibi demokrasilerin muhalefet, vatandaşlardan gelen eleştiriler ve medya için varolan siyasi ve hukuki alanı korumaları gerektiğini bildirdi.

Nuland, Ukrayna'nın başkenti isyan halindeki Kiev'de toplanan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı oturumunda bir konuşma yaptı.

-"ON-LINE, OFF-LINE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DARALIYOR..."-

AGİT üyesi ülkelerin insani boyutlu taahhütlerini yerine getirmede birçok başarısızlıkla karşı karşıya bulunulduğunu, bunun herkes için bir meşruiyet sorunu doğurduğunu belirten Nuland "On-line ve off-line ifade özgürlüğü ortamı daralmaya devam ediyor. Basın mensupları fiziki saldırıya uğruyor hatta öldürülüyor ve bunlar genelde cezasız kalıyor. Bazı katılımcı ülkelerde aşırılık karşıtı yasalar, barışçı sivil toplum üyelerine ve bastıkları, yaydıkları, blog, tekst ya da tweetlerde yazdıklarından dolayı gazetecilere karşı kullanılıyor. Kazakistan muhalefetin desteklediği basın birimleri için çalışma alanını kısıtları. Azerbaycan'da sivil toplum örgütleri en az 10 gazeteci ve blogcunun siyasi mahkûm ya da tutuklu olduğunu belirtti. Gazetecilerin tacizine Gazetecileri Koruma Komitesi tarafından dünyanın en uzun gazeteci hapishanesi olarak adlandırılan Özbekistan'da da rastlanıyor. Macaristan ve Türkiye gibi demokrasilerin de, muhalefet, vatandaşlar tarafından yapılan eleştiriler ve aynı şekilde basın için var olan siyasi ve hukuki ortamı korumaları gerekiyor" dedi.

-"GELECEĞİNİ AVRUPA'DA GÖREN UKRAYNA HALKININ YANINDA DURUYORUZ"-

Nuland, ABD'nin Ukrayna olaylarına bakışını ise, "ABD'nin burada nerede durduğu konusunda bir kuşku olmamalı. Biz geleceğini Avrupa'da gören Ukrayna halkının yanında duruyoruz ve ülkelerinin ekonomik anlamda sağlıklı bir hale ve birlik beraberlik içine getirmek istiyoruz. Bu geleceğe yönelik sürdürülebilir bir yolu sadece ortak AGİT değer ve ilkelerinin sağladığına inanıyoruz. Tüm taraflar şiddete son vermeli, insan hakları ihlallerinde bulunanlar adaletin karşısına çıkarılmalı, temel ifade ve barışçıl toplanma hakkına saygı gösterilmeli, gazeteciler korunmalı ve demokratik kurallar ve hukukun üstünlüğü sürdürülmeli" dedi. Nuland Ukrayna hükümetine, özgürlük, fırsat eşitliği ve refah içinde yaşamak isteyen kendi halkının sesini dinlemesi çağrısı yaptı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Kaynayan Kiev'de Türkiye Örneğini Verdi. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement