KKTC'de Halk Sandık Başında - Son Dakika
Dünya

KKTC'de Halk Sandık Başında

KKTC\'de Halk Sandık Başında

KKTC'de siyasi kriz üzerine düzenlenen erken genel seçimlerde oy verme işlemi devam ediyor KKTC'de patlak veren siyasi kriz üzerine düzenlenmesi kararlaştırılan erken genel seçim bugün yapılıyor.

28.07.2013 12:09

KKTC'de siyasi kriz üzerine düzenlenen erken genel seçimlerde oy verme işlemi devam ediyor KKTC'de patlak veren siyasi kriz üzerine düzenlenmesi kararlaştırılan erken genel seçim bugün yapılıyor. Meclis'in 50 üyesini belirlemek üzere saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi devam ediyor.

Erken genel seçim için kurulan 207'si Lefkoşa'da olmak üzere 670 sandıkta kayıtlı 172 bir 803 seçmen oy kullanabilecek. Seçime 5 partiden 250 aday yarışıyor. Buna ek olarak da 7 bağımsız aday da bulunuyor. Oy verme işlemi 18.00'e kadar kesintisiz devam edecek.

KKTC'deki YSK seçim sonuçlarını geçmiş yıllarda olduğu gibi internet üzerinden duyuracak. Sonuçların 19.00'a kadar her türlü yayın organı tarafından duyurulması ise yasak Saat 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak. YSK seçim sonuçlarını saat 24.00'e kadar "büyük ölçüde" ortaya çıkarmayı hedefliyor.

-YÜZDE 5 BARAJ VAR-

TAK haber ajansına göre, alkol yasağının uygulandığı erken genel seçimde Lefkoşa'dan 16, Gazimağusa'dan 13, Girne'den 10, Güzelyurt'tan 6 ve İskele'den de 5 milletvekili seçilecek. Ülke genelinde yüzde 5 seçim barajını aşan partiler ile adaylar, oy oranlarına göre Meclis'te temsil edilme şansı bulacak.

-5 PARTİ KATILIYOR, İKİ PARTİ BOYKOT ÇAĞRISINI YAPTI-

Ulusal Birlik Partisi (UBP), Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP BG), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Demokrat Parti- Ulusal Güçler (DP UG) ve Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) pazar günkü seçimde, seçmenlerden oy talep ederken, Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) ve Kıbrıs Sosyalist Parti (KSP) ise seçimleri boykot çağrısı yaptı. BKP çatısı altında Toplumsal Varoluş Güçleri adayları da seçime girdi.

Bütün eğlence yerlerinin oy verme süresince kapalı kalacağı seçim sırasında emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse silah taşıyamayacak.

-"KARMA OY" UYGULAMASI-

Bu arada, KKTC'de genel seçimlerde uygulanan kurallar arasında farklı siyasi partilerden veya bağımsız adaylara oy vermek isteyen seçmenler, "karma oy" olanağı verilmesi de bulunuyor. Haberde "karma oy" şöyle anlatılıyor:

"Oyunu adaylara karışık olarak vermek isteyen seçmenler, oy vermek istediği adayların ad ve soyadları karşısındaki kare içerisine işaret koyması gerek. Lefkoşa'da en az 8, en çok 16; Gazimağusa'da en az 6, en çok 13; Girne'de en az 5, en çok 10; Güzelyurt'ta en az 3, en çok 6; İskele'de en az 2, en çok 5 adaya karma oy verilebilecek."

(CN/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya KKTC'de Halk Sandık Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement