- Kuzey Afrika Karıştı, İtalya'ya 2 Günde 5 Bin Kaçak Geldi - Son Dakika
Dünya

- Kuzey Afrika Karıştı, İtalya'ya 2 Günde 5 Bin Kaçak Geldi

- Kuzey Afrika Karıştı, İtalya\'ya 2 Günde 5 Bin Kaçak Geldi

- Kuzey Afrika Karıştı, İtalya'ya 2 Günde 5 Bin Kaçak Geldi

14.02.2011 10:30

- KUZEY AFRİKA KARIŞTI, İTALYA'YA 2 GÜNDE 5 BİN KAÇAK GELDİ

Kuzey Afrika ülkelerinde peş peşe çıkan isyanlarla başlayan kaosun etkisiyle İtalya'nın güneyindeki Lampedusa Adası'na 2 günde 5 binden fazla Tunuslu kaçak göçmenin gelmesi üzerine ülkede 'Kaçak göçmen alarmı' verildi.

Tunus kıyılarına İtalya'dan daha yakın olan dünyanın en ünlü isimleri ile Avrupa'nın jet sosyetesinin uğrak yeri Lampedusa Adası kaçak mülteci akınına uğradı. Paniğe kapılan İtalyan hükümeti, AB'den acil yardım istedi. İtalya Dışişleri Bakanı, 1991'de Arnavutluk'a yaptıkları gibi Tunus'a asker gönderebileceklerini açıkladı. Lampedusa Adası'na 113 botla derme-çatma teknelerle gelen göçmenlerin bir bölümü kurtarıldı. İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini ise, göçü önleyemediklerini bildirdi. İtalya'nın güney sahillerinde ve adalarında güvenlik kontrolleri arttırıldı. İtalya, Mısır ve diğer Kuzey Afrika ülkelerinden olası yeni göçler görülebileceğini bildirerek, Avrupa Komisyonu'ndan sorunun çözülmesini için görüşmelere başlanması çağrısı yaptı. AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton Tunuslu yetkililerle sorunu görüşeceğini açıkladı.

İtalya'da sığınma hakkı isteyenlerin mahkemeye çıkartılması gerekmesi nedeniyle çaresiz kalan askeri birlikler, mültecileri en yakın mahkemenin bulunduğu İtalya'ın güneyine taşımaya başladı. Bir grup mülteci uçaklar ve helikopterler ile taşınırken, İtalya hükümeti de olağanüstü toplandı. Lampedusa Adası'na ulaşmaya çalışan bir tekne alabora olurken 1r Tunuslu mültecinin öldüğü, ikisinin ise kaybolduğu belirlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya - Kuzey Afrika Karıştı, İtalya'ya 2 Günde 5 Bin Kaçak Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement