Muallim: "Rusya'nın Teklifini Kabul Ettik" - Son Dakika
Dünya

Muallim: "Rusya'nın Teklifini Kabul Ettik"

Muallim: "Rusya\'nın Teklifini Kabul Ettik"

Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, Rusya'nın kimyasal silahları uluslararası topluma devretme teklifini kabul ettiklerini açıkladı.

10.09.2013 23:37

Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, Rusya'nın kimyasal silahları uluslararası topluma devretme teklifini kabul ettiklerini açıkladı.

Dün Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşmesinin ardından bugün bir açıklama yapan Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, Rusya'nın kimyasal silahları uluslararası topluma devretme konusundaki teklifini kabul ettiklerini söyledi. Muallim ayrıca, kimyasal silahlar sözleşmesini imzalamak istediklerini belirterek, "Bu silahlar hakkında bilgi sağlamak da dahil olmak üzere anlaşmaya ilişkin sorumluluklarımızı yerine getireceğiz" dedi.

Kimyasal silahların depolandığı tesisleri açıklamaya hazır olduklarını ve kimyasal silah üretimini de durduracaklarını kaydeden Muallim, "BM, Rusya ve diğer ülkelerden uzmanlara bu tesislere ulaşım yetkisi vermeye hazırız. Rusya'nın bu yöndeki teklifi doğrultusunda yükümlülüğümüz kimyasal silahların tamamını teslim etmeye yöneliktir" diye konuştu.

21 Ağustos'ta Şam'ın doğusunda bulunan Guta bölgesine yapılan kimyasal saldırıda 400'den fazlası çocuk olmak üzere bin 400 kişi ölmüş ve Suriye hükümeti bu saldırıdan sorumlu tutulmuştu. ABD, askeri bir müdahale planı oluşturmuş ve Rusya'nın teklifi üzerine Suriye kimyasal silahları uluslararası topluma devretmeyi kabul etmişti. ABD Başkanı Barack Obama da bu teklife sıcak baktığını belirtmişti. - MOSKOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Muallim: 'Rusya'nın Teklifini Kabul Ettik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement