Genç Adamın Oyun Bağımlılığı Yüzünden Hayatı Alt Üst Oldu - Son Dakika
Dünya

Genç Adamın Oyun Bağımlılığı Yüzünden Hayatı Alt Üst Oldu

Rusyalı bir oyuncu, 3 hafta aralıksız Fallout 4 oyununu oynadıktan sonra karısını ve işini kaybedince oyun geliştiren firmayı dava etmeye hazırlanıyor.

23.12.2015 09:50  Güncelleme: 11:05

Rusya'nın Krasnoyarsk şehrinde yaşayan 28 yaşındaki ismi açıklanmayan genç adam, Fallout 4 oyununu geliştiren Bethesda firmasını, 'Aşırı derecede bağımlılık yapar' uyarısını belirtmediği için dava edeceğini açıkladı.

BİLGİSAYAR OYUNU HAYATINI ALT ÜST ETTİ

Oyun tiryakisi, sadece bir kaç akşam oynama niyetiyle oyunu indirdiğini, oyunu oynamaya başladıktan sonra işini aksatarak oyuna bağımlı hale geldiğini belirtti. Sonunda çalıştığı firmadan kovulan adam, arkadaşlarıyla buluşmayı ve konuşmayı kesti. Oyunun başından kalkamadığı için doğru dürüst ne yemek yiyebilen ne de uyuyabilen genç adamın sağlığı bozuldu ve üstüne üstlük karısı da terk etti.

DUYGUSAL SARSINTISI İÇİN TAZMİNAT İSİTİYOR

Oyun bağımlısı adam, "Bilseydim oyunun bu kadar bağımlılık yaptığını, oyun hakkında endişelenirdim. Oyunu almazdım ya da oyunu tatilde yahut yılbaşı tatilinde satın alırdım." dedi. Genç adam, Bethesda firmasından 500.000 ruble (20.500 TL) 'duygusal sarsıntı' tazminatı istiyor. Fallout 4 tiryakisini temsil eden hukuk firması; 'Bu davayla ilgili nereye kadar gidebiliriz, göreceğiz' açıklamasında bulundu.

DAHA ÖNCE DE BÖYLE BİR OLAY OLMUŞTU

Benzer bir olay 2010 yılında Amerikan mahkemelerine taşınmıştı. Hawaii'li Craig Smallwood, Lineage II adlı oyuna bağımlı olmuş, oyunun yapımcısı Güney Koreli NCsoft firmasına dava açmıştı. Oyunun yapımcılarından yaşadığı zararları karşılamasını talep etmiş, eğer oyunun bu kadar bağımlılık yapacağını bilseymiş hiç oynamayacağını belirtmişti. Federal hakim davacıdan taraf olmuş, oyun firmasını altı aylık yasal faturaları ve mahkeme ücretlerini ödemeye mahkum etmişti.

Kasım ayında piyasa sürülen Fallout 4, kıyamet sonrası temalı bir macera oyunu. Oyun atmosferi; yaşanan bir nükleer savaş sonrası alternatif bir gelecekte, çoğunluk olarak 'çorak topraklarda' geçen görevlerden örülü bir yapıya sahip.

Genç Adamın Oyun Bağımlılığı Yüzünden Hayatı Alt Üst Oldu

Son Dakika Dünya Genç Adamın Oyun Bağımlılığı Yüzünden Hayatı Alt Üst Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • TÜRK: GERİZEKALI RUS... 13 0 Yanıtla
  • ..: Müzik Ruhun Gıdasıdır,,diyerek,halkımıza bunu aşıladılar.Sigarız,alkolsüz,çekirdeksiz müzik zevk vermez,,deyip bizi göbek atmaya teşvik ettiler.Dizilerle,filimlerle,kliplerle bizim karekterimizi değiştirdiler,ahlakımızı yok ettiler.Rabia selamlarıyla karşılayıp,camileri gösterdiler.Sebze,meyve,makarnalarla uyuttular.Dünyanın oyuncağı yaptılar.Vatanım parçalanıyor,haberim yok.Ben ağlamayımda,kim ağlasın,kurban??? 7 3 Yanıtla
  • GOMEZ : Abi bu Ada'mın başına gelenler benim başıma gelmez inş bende gta 5 bagımlısı oldum :) 2 1 Yanıtla
  • Ali başgil: Bu insan değil yaaaa???????? 2 0 Yanıtla

Advertisement