Parti heyetini Moskova'ya yollayan Perinçek: Rusya, Erdoğan'ın tutumlarını vefalı bulmadı! Heyette Ethem Sancak da var - Son Dakika
Dünya

Parti heyetini Moskova'ya yollayan Perinçek: Rusya, Erdoğan'ın tutumlarını vefalı bulmadı! Heyette Ethem Sancak da var

Parti heyetini Moskova\'ya yollayan Perinçek: Rusya, Erdoğan\'ın tutumlarını vefalı bulmadı! Heyette Ethem Sancak da var

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Vatan Partisi adına Ethem Sancak, Şule Perinçek ve Erman Sülük'ten oluşan bir heyetin Moskova'ya giderek Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ile görüştüğünü söyledi.

03.03.2022 15:04  Güncelleme: 15:16

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, aralarında hükümete yakın iş insanı Ethem Sancak'ın da bulunduğu bir heyetin Vatan Partisi adına Moskova'ya gittiklerini söyledi.

''ERDOĞAN'IN TUTUMUNU VEFALI BULMUYORLAR''

Perinçek, "Bizim parti heyetimiz dün Moskova'ya gitti. Sayın Tugay Şen başkanlığında Şule Perinçek, Erman Sülük ve Ethem Sancak'ın da bulunduğu bir heyet. Çok önemli görüşmeler yaptılar. Rusya'da Dışişleri Bakan Yardımcısı ile görüştüler. Rusya'nın Sayın Tayyip Erdoğan'ın tutumlarını vefalı bulmadığını söyleyebilirim" dedi.

Türkiye'de hükümetin politikalarının Rusya yönetimini tarafından onaylanmadığını belirten Perinçek, "Parti heyetinden aldığım bilgileri şimdi açıklamayacağım. İstanbul Ruslar için çok kıymetli. Türkiye'nin dostluğu da çok kıymetli. Niye İstanbul'u değil de Belarus'u seçiyor? Bu da Türkiye'ye bir mesaj. 'Sen benim güvenimi sarstın' diyor." dedi.

UKRAYNA İŞGALİNİ, UHUD VE BEDİR SAVAŞINA BENZETTİ

Rusya'nın Ukrayna'da yürüttüğü işgal harekatını İslam'ın ilk yıllarındaki Uhud ve Bedir savaşlarına benzeten Perinçek, "Milli Kurtuluş Savaşı'na evet, emperyalist savaşına hayır! Savaşa karşıysak ABD'nin genişlemesine tavır alacağız. Savaşa hayır diyenlerin hiçbiri NATO'ya hayır demiyor. ABD emperyalizmine hayır demiyor. Uhud Savaşı'na, Hz. Muhammed'in Bedir Savaşı'na hayır diyebilir misiniz? Zulme karşı savaştılar. Ona da hayır derseniz Müslümanlık ortada kalmaz. Dünyada savaşlar var haksız savaşlar var. Haklı savaşa evet, haksız savaşa hayır. Rusya'nın bu müdahalesi, hem Türkiye'nin hem Çin'in hem de İran'ın yararına" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Parti heyetini Moskova'ya yollayan Perinçek: Rusya, Erdoğan'ın tutumlarını vefalı bulmadı! Heyette Ethem Sancak da var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement