Suudi Arabistan'dan Mısır'a 8 Milyar Dolarlık Ekonomik Destek - Son Dakika
Dünya

Suudi Arabistan'dan Mısır'a 8 Milyar Dolarlık Ekonomik Destek

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud, Mısır'daki yatırımların 8 milyar dolara çıkarılması ve ülkenin 5 yıllık petrol ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunulması talimatı verdi.

16.12.2015 02:00  Güncelleme: 07:40

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberinde, Mısır'ın başkenti Kahire'de Başbakan Şerif İsmail ve Suudi Arabistan Savunma Bakanı 2. Veliaht Prens Muhammed bin Selman bin Abdulaziz'in başkanlığında Suudi Arabistan-Mısır Koordinasyon Konseyi'nin ikinci toplantısının gerçekleştirildiği belirtildi.

PARA VE PETROL YARDIMI

Haberde, Kral Selman'ın toplantı öncesinde Suudi Arabistan'ın Mısır'daki yatırımlarının 8 milyar dolara çıkarılması, Mısır'ın 5 yıllık petrol ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunulması ve Süveyş Kanalı'ndaki ulaşıma destek olunması talimatı verdiği kaydedildi.

Haberde, Suudi Arabistan'ın Mısır'da mevcut yatırım hacmi ile petrol ihtiyacının karşılanması ve kanaldaki ulaşıma nasıl katkıda bulunulacağıyla ilgili ise bilgi verilmedi.

PEK ÇOK PROJEDE ANLAŞMA SAĞLANDI

Başbakan İsmail de toplantı sonrasında yaptığı basın toplantısında, Suudi Arabistan'la yürütülen ikinci koordinasyon toplantısının sıcak bir ortamda geçtiğini ve enerji maddelerinin sağlanması da dahil pek çok projede anlaşma sağlandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, dün 2. Veliaht Prens Abdulaziz'i İttihadiyye Sarayı'nda kabul etmişti. Suudi Arabistan ve Mısır, 11 Kasım'da ortak bir Koordinasyon Konseyi kurulmasını kararlaştırmış ve konseyin ilk toplantısı 2 Aralık'ta Abdulaziz ve İsmail'in katılımıyla Riyad'da gerçekleşmişti.

Suudi Arabistan\'dan Mısır\'a 8 Milyar Dolarlık Ekonomik Destek
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Suudi Arabistan'dan Mısır'a 8 Milyar Dolarlık Ekonomik Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Amigo: Kral adamsin vesselâm... 66 11 Yanıtla
  • level 99: Türkiyeden ayrılması gereken grupları açıklıyorum: 1-aleviler 2-ermeniler 3-kürtler 32 14 Yanıtla
  • veli: ALLAHIN LANETİ ZALİMLERİN ÜSTÜNE OLSUN 17 0 Yanıtla
  • yizmiyirim: WAYBEEEE gazze ye sinir kapatan yicek ekmek bile gecirtirmeyen misira yardim hee yuh size yuuuhh israil yanlilari. 11 0 Yanıtla
  • abantlı atahan: adamın aklı fikri kadında ,pis düşunceler içind olduğu için, chp,lileri ortaya sürüp kendi dusüncesini açikliyor ve bunu yazarken de kendisini bir şeyler bilen birisi yerine koyuyor. oysa bu haberden kimse böyle bir anlam çikarmaz ve cikaramaz. ya da bu kişi aklını fikririni ÇHP ve CHP.lilerle bozmuş. kendisine geçmiş olsun diyorum. 2 5 Yanıtla
  • ANTİ AKP: AL SANA YENİ TÜRKİYE AL SANA İSTİKRAR AL SANA HUZUR AL SANA GÜVEN AL SANA BARIŞ SÜRECİ AL SANA ARAP BAHARI FİKİRLERİ PARÇALAMAK ATOMU ATOM ALTI PARÇACIKLARINA AYIRMAKTAN DAHA ZORDUR TABANCA SIKILAN YERDEKİ İNSANLAR GÖÇ ETMEYE BAŞLAYACAK BU SEFER SIKINTI DOĞU VE GÜNEYDOĞUDA DEĞİL HER NOKTAYA VE BÖLGEYE SİRAYET EDECEKTİR TABANCA SİLAH MERMİ TOP TÜFEK TANK İLE HİÇ BİR SORUN ÇÖZÜMLENMEZ DAHA DA SARPA SARAR İÇİNDEN ÇIKILMAZ BİR HAL ALARAK ORTALIK ÇORBAYA DÖNER İKİNCİ SURİYE OLUR... 4 0 Yanıtla

Advertisement