Tiran'da Düzenlenen Maratona 3 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika
Dünya

Tiran'da Düzenlenen Maratona 3 Bin Kişi Katıldı

Tiran\'da Düzenlenen Maratona 3 Bin Kişi Katıldı

Arnavutluk'ta bağımsızlığının 100'üncü yıldönümü dolayısıyla başkent Tiran'da maraton koşusu düzenlendi.

23.10.2012 15:50

Arnavutluk'ta bağımsızlığının 100'üncü yıldönümü dolayısıyla başkent Tiran'da maraton koşusu düzenlendi. Koşuya çok sayıda ülkeden 3 bin kişi katıldı.

Arnavutluk'ta ilk kez düzenlenen koşu büyük ilgi gördü. 42 kilometrelik mesafeyi koşmak için Arnavutluk, Kosova, Makedonya, ABDi, İtalya, Almanya, Fransa, Macaristan, Polonya, Türkiye, İsveç, Rusya, Moldova, Keniya, Molovya, Sırbistan'dan koşucular yer aldı. Maraton koşusuna katılanları selamlayan Başbakan Sali Berişa Arnavutluk bağımsızlığının 100"üncü yıldönümünde düzenlenen maratonun Arnavutluk tarihinde önemli bir yer aldığını söyledi. Sali Berişa, "Bağımsızlığımızın 100'üncü yıldönümünde bu maraton, bizim için bir taç'ta değerli bir mücevherin varlığı kadar önem arzetmektedir" dedi.

Başbakan Sali Berişa'nın tabanca atışıyla başlayan Maraton koşusu 5 ve 10 kilometre mesafe ile yarım maraton 21 ve tam maraton 42 kilometrelik mesafede gerçekleşti. Tarihi Uluslararası Tiran Marotonu'nda Kenya'lı atlet Elisha Kiprotich, kadınlardan ise Moldova'lı Svetlana Shepeleva birinci yerleri kazandı. Arnavut koşucu Luiza Gega ise 2'inci yere sahip oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Tiran'da Düzenlenen Maratona 3 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement