Başarılı Projelere Büyük Destek - Son Dakika
Ekonomi

Başarılı Projelere Büyük Destek

Başarılı Projelere Büyük Destek

DOKA, son üç yılda Doğu Karadeniz'de başarılı bulunan ve kamu kurumları, özel sektör ya da STK'larca yapılan projelere yaklaşık 95 milyon lira destek sağladı DOKA Genel Sekreteri Kaldırım: "Ajansımız nitelikli personeli ile örnek kurum içi ve kurum dışı yönetişim uygulamalarıyla ürettiği fikir ve bilgiyle.

27.01.2014 11:31

TUNCAY BEKAR - Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA), son üç yılda Doğu Karadeniz'de başarılı bulunan projelere yaklaşık 95 milyon lira destek sağladığı bildirildi.

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile kurulan ve merkezi Trabzon'da bulunan DOKA'nın faaliyet alanının Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon'u kapsadığını belirterek, bölgenin ve ülkenin kalkınması amacıyla uğraşan kurumlarının çok önemli çalışmalar yaptığını, tarım, turizm ile Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) yönelik desteklerin de aralarında bulunduğu bu çalışmalarının meyvesini vermeye başladığını ifade etti.

Kurumlarının 2010-2013 yılları arasında 7 ayrı mali destek programına çıktığını söyleyen Kaldırım, bu destekler ile bölgemizde büyük potansiyel arz eden öncelikli sektörlerden turizm sektörü, tarıma dayalı sanayi ve imalat sanayi sektörlerinin hibe programları ile desteklendiğini söyledi.

Yaptıkları bilgilendirme ve proje hazırlama eğitimleri sonucu, 2010-2013 proje teklif çağrıları kapsamında toplamda 800 proje başvurusu alındığını ve 315 projenin başarılı bulunarak uygulamaya geçildiğini belirten Kaldırım, "Mali destek programları kapsamında başarılı projelere DOKA tarafından sağlanan destek yaklaşık 49 milyon TL, eş finansman dahil 83 milyon TL'yi bulmuştur. Proje teklif çağrısı haricinde ajansımızın bir diğer mali desteği olan Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında da toplam 168 başvuru aldık ve bu projelerin 85 'i başarılı bulunarak uygulamaya konuldu. Bu projelere de yaklaşık 4 milyon TL ajans desteği verilmiştir" dedi.

Kaldırım, bir diğer çalışmaları olan Teknik Destek (TD) Programı kapsamında ise bölgedeki kamu kuruluşları ve STK'lara kurumsal kapasite yetersizlikleri sebebiyle ihtiyaç duydukları alanlarda eğitim ve danışmanlık desteği verildiğini anlatarak, "Teknik Destek kapsamında toplamda başvuru alınan 501 projeden başarılı bulunan 248 projeye yaklaşık 2 milyon 600 bin TL değerinde destek sağlanmıştır" diye konuştu.

DOKA'nın tamamı lisans mezunu olan ve yabancı dil bilen nitelikli personelinin en değerli varlığı olduğunu anlatan Kaldırım, şöyle devam etti:

"Ajansımız nitelikli personeli ile örnek kurum içi ve kurum dışı yönetişim uygulamalarıyla ürettiği fikir ve bilgiyle bölgemize hizmet vermeye devam etmektedir. Tüm programlar göz önüne alındığında, sektörel anlamda, kamu kurumlarınca sunulan 783 projeden 347'si desteklenmiş ve bu projelere yaklaşık 37 milyon TL ajans desteği sağlanmıştır. Özel kuruluşlarca sunulan 409 projeden 169 tanesi desteklenmiş ve destek miktarı yaklaşık 14 milyon TL olmuştur. STK'ların sunduğu 277 projeden ise 131 tanesi başarılı bulunmuş ve destek miktarı 5 milyon TL civarında. Ajansın 2010-2013 yılları arasında başarılı bulunan projelere sağlamış olduğu desteklerin toplamı eş finansman miktarları da dahil yaklaşık 95 milyon TL'yi bulmuştur"

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, desteklenen projelerin izlendiğini de belirterek, başarılı projeleri desteklemeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Başarılı Projelere Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement