Best'ten 30 Milyon Dolarlık İhracat - Son Dakika
Ekonomi

Best'ten 30 Milyon Dolarlık İhracat

Best\'ten 30 Milyon Dolarlık İhracat

Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş.(BEST), Suudi Arabistan ve Kuveyt'e 30 milyon dolarlık tranformatör ihraç etti.

19.01.2013 12:20

Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş. (BEST), Suudi Arabistan ve Kuveyt'e 30 milyon dolarlık tranformatör ihraç etti. Aliağa Limanı'nda 'Se Pacifica' adlı kuru yük gemisine yüklenen transformatörler, Cidde ve Shuaiba limanlarına götürüldü.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi ve Balıkesir Ağır Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarında ürettiği transformatörleri, 5 kıtadaki 60 ülkeye ihraç eden BEST, 2013 yılına hızlı girdi. Firma, yılın ilk ayında 30 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Yırcalı Şirketler Grubu'na ait firma, yüzde yüz yerli sermayesi ile Türk mühendis ve işçisinin Balıkesir'deki fabrikalarında değişik boyut ve kapasitelerde transformatör üretiyor. Transformatörler dünyanın dört yanına ihraç ediliyor. Transformatör üretiminde dünya devleri ile yarışan firma, bu ay 2 bin 700 ton ağırlığında 5 bin 100 metreküp hacminde 50 değişik boyuttaki güç transformatörünü Suudi Arabistan Elektrik Kurumu ile Kuveyt Ulusal Elektrik Dağıtım Şirketi'ne teslim etti.

Dünya standartlarında üretim yapan firma, Türkiye'nin en büyük kaldırma kapasitesine sahip üretim hattını elinde bulunduruyor. Firma yine Türkiye'nin en büyük test jeneratörü ile en büyük gerilim test laboratuvarına sahip. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Best'ten 30 Milyon Dolarlık İhracat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement