Kılıçdaroğlu'nun Kur Korumalı Mevduat vaadine Ekonomist Ege Cansen'den yanıt: Hukuka aykırı - Son Dakika
Ekonomi

Kılıçdaroğlu'nun Kur Korumalı Mevduat vaadine Ekonomist Ege Cansen'den yanıt: Hukuka aykırı

Kılıçdaroğlu\'nun Kur Korumalı Mevduat vaadine Ekonomist Ege Cansen\'den yanıt: Hukuka aykırı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kur Korumalı Mevduat Sistemi'ne ilişkin "Bizim iktidarımızda sadece faizi alacaklar. Öyle döviz garantisi falan yok" sözleri gündem oldu. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Sözcü Gazetesi Yazarı ve Ekonomist Ege Cansen ise "Hukuka aykırı olur. Kur korumalı mevduat sahiplerinin hakları hukukun güvencesi altındadır. İsterse KKM'yi tamamen ortadan kaldırabilir ama hak sahiplerinin tüm haklarını ödemek zorundadır" dedi.

12.08.2022 15:25  Güncelleme: 15:30

Önceki gün Edirne'de partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kur Korumalı Mevduat (KKM) sahiplerine seslenerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Bizim iktidarımızda sadece ve sadece faizi alacaklar. Öyle döviz garantisi falan yok! Türkiye sömürge bir ülke değil" ifadelerini kullandı.

"HUKUKA AYKIRI"

Sözcü Gazetesi Yazarı ve Ekonomist Ege Cansen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kur Korumalı Mevduat Sistemi (KKM) ile ilgili açıklamalarının hukuka aykırı olduğunu söyledi.

"MEVDUAT SAHİPLERİNİN HAKLARI HUKUKUN GÜVENCESİ ALTINDADIR"

Kılıçdaroğlu'nun, "Biz iktidara gelirsek sadece faizi ödeyeceğiz, kur farkını ödemeyeceğiz" açıklamasına dikkat çeken Cansen, "Kur korumalı mevduat sahiplerinin hakları hukukun güvencesi altındadır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun hukuksal olarak 'Bizim iktidarımızda sadece ve sadece faizi alacaklar. Öyle döviz garantisi falan yok' demeye hakkı yoktur. İsterse KKM'yi tamamen ortadan kaldırabilir ama o zamana kadar hak sahiplerinin tüm haklarını ödemek zorundadır" açıklamasında bulundu.

Son Dakika Ekonomi Kılıçdaroğlu'nun Kur Korumalı Mevduat vaadine Ekonomist Ege Cansen'den yanıt: Hukuka aykırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement