Çukurova Havalimanı'nı İhalesi İptal Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Çukurova Havalimanı'nı İhalesi İptal Oldu

Çukurova Havalimanı\'nı İhalesi İptal Oldu

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesini iptal etti.

11.03.2016 09:09  Güncelleme: 09:59

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesini iptal etti. Adana ve Mersin bölgesine hizmet verecek havalimanı, devlet tarafından yapılacak.

DHMİ'nin bugün gazetelere verdiği ilanda şöyle denildi:

"Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi, 14 Aralık 2015 tarihli 29562 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ilan metli ile ihalenin tarihi bilahare ilan edilmek üzere ileri bir tarihe ötelendiği duyurulmuştur. Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi'nin Yap-İşlet-Devret modeli kapsamından çıkartılarak DHMİ tarafından kuruluş öz kaynaklarından karşılanrmak üzere yapılacağından ihale kararı iptal edilmiştir."

2011'DE İHALE YAPILMIŞTI

Havalimanı ihalesi 15 Aralık 2011 tarihinde yapılmıştı. İhaleyi en iyi tekligfi 357 milyon Euro ve 9 yıl 10 ay 10 gün işletim süresi ile Koçoğlu Grubu'na bağlı Skyline Havacılık ile Zonguldak Özel Sivil Havacılık Ortak Girişim Grubu kazanmıştı.

Yer tesliminden itibaren iki yıl içinde tamamlanması planlanan proje için 50 milyon Euro'luk yatırım yapılmasına rağmen müteahhit firmanın içine düştüğü mali kriz nedeniyle durmuştu. DHMİ sözleşmeyi geçen yıl ağustos ayında fesh etmişti.

YILLIK KAPASİTESİ 15 MİLYON YOLCU

Projede Adana-Mersin bölgesine hizmet verecek havalimanının 15 milyon yolcu/yıl kapasite ile açılması hedeflenmişti. 3500 metre uzunluğunda ve 60 metre eninde piste sahip olacak Çukurova Havalimanı'nın kapasitesi 30 milyon yolcu/yıla çıkartılması öngörülüyor.




Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Çukurova Havalimanı'nı İhalesi İptal Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Adana Halkı.: Adana Hava Limanı Yeter de Artar da, 2. Bir Hava Limanı Gereksiz, 2 Büyük Şehiri Ortada Birleştirerek Rezil Etmek Akla Mantıga Sıgmaz, illaki bir hava limanı yapılacaksa mersine kız kulesine yakın bir yere yapsınlar, Biz Adana Hava Lamanımızdan Memnunuz, Pistin Büyümesine de, Yerinde yenilenmesine de uygun bence, Yenilenecekse Adana Hava Limanı Yerinde Yenilensin. 6 28 Yanıtla
  • Ayşe.: Adana Hava Limanı yeterli Bence, 2. Bir Hava Limanı Başından Beri Saçmaydı, Gereksiz Bence. 4 26 Yanıtla
  • Ahmet.: Adana Hava Limanı Yeterli. 4 22 Yanıtla
  • ENS: Valla kazanan bizim köyler :tarsus ballica köyü cicekli koyu ) oldu. Millet tarlasino fiyatinin 4 misline satti, hemde degersiz yerleri somdide kndi ellerinde patladi. Alin size hava limani 5 1 Yanıtla
  • Adanalılar.: Burası Ordu - Giresun Gibi Normal Ölçüde Bir Sehirler degil ki orta da birleşelim, Adana Ve Mersin gibi Toplam da 4 Milyon Gibi Büyük Nüfüsa Sahip İki Büyük Şehiri Orada Birleştirmek, İki Şehiri de Zeril Etmek demek, Hiç Gerek Yok, Adana Hava Limanı Yerinde Yenilensin, Mersine de ihtiyaç var ise Kız kalesinin oralara 1 tane yapsınlar, hem turizmi gelişir, Adanalılar Adana Hava Limanın dan Memnundur, Taşınmasını da istemiyoruz. 4 1 Yanıtla

Advertisement