Doğal Sabunları Japonya ve Dubai'ye İhraç Ediyor - Son Dakika
Ekonomi

Doğal Sabunları Japonya ve Dubai'ye İhraç Ediyor

Doğal Sabunları Japonya ve Dubai\'ye İhraç Ediyor

Balıkesir'in Gömeç ilçesine bağlı Karaağaç beldesinde sabun fabrikası kuran elektronik mühendisi Erhan Namlı, ürünlerini Japonya ve Dubai'ye ihraç ediyor.

26.05.2013 14:31

Balıkesir'in Gömeç ilçesine bağlı Karaağaç beldesinde sabun fabrikası kuran elektronik mühendisi Erhan Namlı, ürünlerini Japonya ve Dubai'ye ihraç ediyor.

Namlı, zeytinyağlı sabunda dünya pazarında yer etmeye çalıştığını söyledi. Karaağaç beldesinde 12 yıl önce zeytinyağlı sabun üretimine başlayan 50 yaşında 2 çocuk babası Erhan Namlı, 3 yıl ARGE çalışması yaptıktan sonra 2006 yılında üretime başladı. Yaklaşık bir yıl önce de Türkiye'nin en modern sabun fabrikasını kuran Namlı, sabun çeşidini 38'e çıkardı. Ürettiği sabunların içinde hiçbir sentetik madde olmadığını anlatan Erhan Namlı, "Sağlık denince akla ilk gelen temizlik. Temizlik deyince de sabun akla geliyor. Şu anda bir senedir Türkiye'nin en modern zeytinyağlı sabun fabrikasını kurduk. Sabunun en büyük özelliği cildimizi temizlemeli. ve daha sonra cildimizi terk etmeli. Siz el ve yüzünüzü yıkadıktan sonra kaygan bir madde kalırsa işte bu cilde zarar verebilecek en kötü şey. Şu anda 38 çeşit sabun üretiyoruz. Bunun içinde ısırgan otlusundan, kükürtlüsüne, ballısına ve ardıç katranlısına kadar çeşitler var. Bunun yanında doğal sıva sabun üretiyoruz. En son alarak da Burhaniye'mize özgü doğal taş sabun üretmeye başladık. Bu üründe çok iddialıyız. Japonya'ya ve Dubai'ye ihracat yapıyoruz. Uzun vadede zeytinyağı sabununda dünya pazarında iddialı olmak için çalışıyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Doğal Sabunları Japonya ve Dubai'ye İhraç Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement