İhracatçılardan İlaç Kalıntısı Uyarısı - Son Dakika
Ekonomi

İhracatçılardan İlaç Kalıntısı Uyarısı

İhracatçılardan İlaç Kalıntısı Uyarısı

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatları Birliği (UYMSİB) Başkanı Salih Çalı, geçtiğimiz yıllarda ilaç kalıntısı nedeniyle çok sıkıntı yaşandığına dikkat çekerek, "İlaç kalıntıları konusunda hassas davranmayan birkaç kişinin hatasını tüm yaş meyve ve"...

03.05.2013 12:41

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatları Birliği (UYMSİB) Başkanı Salih Çalı, geçtiğimiz yıllarda ilaç kalıntısı nedeniyle çok sıkıntı yaşandığına dikkat çekerek, "İlaç kalıntıları konusunda hassas davranmayan birkaç kişinin hatasını tüm yaş meyve ve sebze sektörüne mal etmek yanlış" dedi.

Almanya Hessen Eyaleti FDP Partisi Milletvekilleri MarioDöweling, Alexander Noll, Frank Sürmann, Helmut von Zech, FDP Parti Yetkilisi Christian Baumann ve Almanya Federal Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Sabine Sibel Cura- Ölçüoğlu'nu Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Hizmet Binası'nda ağırlayan UYMSİB Başkanı Salih Çalı, heyete UİB ile Türkiye yaş meyve sebze çeşitleri ve UYMSİB hakkında bilgi verdi.

Hessen ve Bursa arasında ticari ilişkilerin artmasının her iki şehre de önemli katkılar sağlayacağını dile getiren Çalı, "İki şehir arasında yakın ilişkiler mevcut. Bu sosyal ilişkiler ticari ilişkiler ile taçlandırılmalıdır. İki şehir arasında sanayi, turizm gibi konular öne çıkabilir. Yaş meyve- sebze ticaretinin de mutlaka daha iyi noktalara getirilmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

İLAÇ KALINTISI KONUSU ÇOK ÖNEMLİ

Toplantıda meyve ve sebzelerde ilaç kalıntısı konusuna değinen Salih Çalı, geçtiğimiz yıllarda ilaç kalıntısı konusu ile ilgili birçok sıkıntı yaşandığına dikkat çekerek, "Türkiye içinde tüketilen ya da ihraç edilen ürünlerde ilaç kalıntısı konusu büyük önem taşıyor. Ancak bu konuda hassas davranmayan birkaç kişinin hatasını tüm yaş meyve ve sebze sektörüne mal etmek yanlış" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İhracatçılardan İlaç Kalıntısı Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement