İşte Anadolu Kaplanları - Son Dakika
Ekonomi

İşte Anadolu Kaplanları

İşte Anadolu Kaplanları

Fortis ve Ekonomist Dergisi'nin Anadolu'nun En Büyük 250 Şirketi Araştırmasının Ödül Töreni Kayseri'de Yapıldı. İşte O Firmalar...

01.12.2007 12:02

Fortis ve Ekonomist Dergisi'nin Anadolu'nun en büyük 250 şirketi araştırmasının ödül töreni Kayseri'de yapıldı.

Fortis Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yvan De Cock, Kayseri Hilton Otel'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de son yıllardaki ekonomik performansın olumlu sonuçlarına dikkati çekerek şunları söyledi:

“Anadolu Kaplanları, Türkiye'nin başarısına hayati katkılar yapıyor. Türk ekonomisi sizlerin ürün ve hizmetleri üzerinde yükseliyor. Ama şimdi hem Türkiye'nin hem de firmalarımızın bu başarıları kalıcı, büyümeyi sürdürülebilir kılmaları gerekiyor. Kurumsallaşma yönünde ciddi dönüşümler önümüzde duruyor.Fortis Türkiye, yenilikçi ve kaliteli ürünleri, girişimciden yana yaklaşım ile bu büyük süreçte sizleri desteklemeye hazırdır. Türkiye'nin güçlü ekonomik performansının temelini oluşturan Anadolu şirketlerini desteklemeye devam edeceğiz.”

Kayseri Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Nurettin Okandan da Kayseri'de sanayinin hızla büyüdüğünü kaydetti. Okandan “Kayseri, deyim yerinde ise Anadolu'nun parlayan yıldızı oldu. İSO'nun belirlediği ilk 500 firma içinde Kayseri'den 17 firma, ikinci 500 firma arasında ise Kayseri'den 10 firma yer aldı. Yıllık ihracat rakamı 1 milyar doları aştı. 3 organize sanayimizin toplam büyüklüğü 37 milyon metrekareye ulaştı. Artık sanayi tabana yayılmaktadır” dedi.

Ekonomist Dergisi Yayın Direktörü Rauf Ateş ise Anadolu Kaplanları olarak belirledikleri 250 şirketin, İstanbul, Ankara ve İzmir dışından seçildiğini, araştırmanın 4 ayrı kategoride düzenlendiğini ifade etti.

ÖDÜLLER KİME GİTTİ

Konuşmalardan sonra, Anadolu'nun en büyük 5 şirketi, Anadolu'nun ihracatını en çok artıran 5 şirketi, Anadolu'nun karını en çok artıran 5 şirketi ve Anadolu'nun istihdamını en çok artıran 5 şirketine törenle plaketleri verildi.

Anadolu'nun en büyük şirketi dalında, Denizli'de bulunan “Er-Bakır Elektrolitik Bakır Mamulleri”, Anadolu'nun ihracatını en çok artıran en büyük şirketi dalında Çankırı'da bulunan “Aytaç Gıda Yatırım”, Anadolu'nun karını en çok artıran şirketi dalında Kocaeli'nde bulunan “Tezcan Galvanizli Yapı Elemanları Sanayi” ve Anadolu'nun istihdamını en çok artıran en büyük şirketi dalında Mersin'de bulunan “ Arbel Bakliyat Hububat” şirketleri birinci seçildiler.

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İşte Anadolu Kaplanları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement