Kuraklık Doğalgaz Tüketimini Düşürdü - Son Dakika
Ekonomi

Kuraklık Doğalgaz Tüketimini Düşürdü

Kuraklık Doğalgaz Tüketimini Düşürdü

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, bu sene kurak geçen havalardan dolayı doğalgaz tüketiminin düştüğünü belirterek, "Doğalgaz tüketimi yüzde 15-20 oranında düştü" dedi.

19.02.2014 12:31

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, bu sene kurak geçen havalardan dolayı doğalgaz tüketiminin düştüğünü belirterek, "Doğalgaz tüketimi yüzde 15-20 oranında düştü" dedi.

Yeni genel müdürlük binası inşaatı ve kuvvetli yer hareketlerini izleme projelerinin devam ettiğini belirten Genel Müdür Ahmet Hakan Tola, geçen sene 12 kilometre çelik hat, 94 kilometre pe hat ve 53 kilometre servis hattı yaptıklarını anlattı. Tola, 2013'te 18.5 milyon lira şebeke yatırımı yaptıklarını, Bursagaz'ın toplam 5 bin 200 kilometre şebeke yatırımı ile Türkiye'nin 3. büyük doğalgaz yatırım şirketi olduğunu dile getirdi.

Bursagaz'ın lisans alanının genişlediğini ifade eden Tola, İznik ve Uludağ için yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı. EPDK'dan gelen onay sonrasında İznik'e 30 milyon liralık, Uludağ'a 10 milyon liralık projeyi takvime aldıklarını belirten Tola, onayın ardından Uludağ'daki oteller bölgesinde bu yıl yatırım yapmayı, 2015 kış sezonunda zirveye doğalgazı getirmeyi planladıklarını açıkladı.

Her geçen yıl hizmet kalitesini artırarak sektöre öncülük ettiklerini dile getiren Tola, 2014 yılı hedeflerinden de söz etti. 2014 yılında 853 bin 522 müşteri ve 740 bin 201 gaz kullanıcı sayısı ile toplam 2.7 milyar m3 gaz hacmine ulaşmayı hedeflerini ifade eden Tola, "Hiç kuşkusuz Bursagaz için 2014 yılı en az 2013 kadar başarılı bir yıl olacak" ifadesini kulandı.

Tola, tesisat kontrol çalışmalarına 2014 yılında daha fazla vakit ve nakit harcayacaklarını söyledi. İş verimini ve müşteri memnuniyetini bu yıl artırmayı hedeflediklerini ifade eden Tola, "2014 yılında Bursagaz saha ekipleri gün içinde faaliyet göstermekte. 2014 yılında sahadaki tüm personeli tek bir merkezden yöneterek verimliliği artırmak istiyoruz. Biz 2014 yılında hizmet kalitesini ve iş verimini en üst seviyeye çıkarmayı arzu ediyoruz" diye konuştu.

Tola, Bursagaz'a işi düşen her müşterinin bir telefonla her işlemini yaptırabileceğini kaydetti.

Tola, bazı müteahhitlerin Bursagaz'a haber verilmeden izinsiz kazılar yaptığını hatırlatarak, "Bize haber verilmeden kazı yapılırsa doğalgaz şebekesine zarar verebiliyorlar. Bu durumda da biz o bölgede gazı kesiyoruz. Şebekeyi tamir ediyoruz. Bu sırada bazı vatandaşlar mağdur olabiliyor. Bir süre sonra tekrar gazı veriyoruz. Ama orada insanların mağduriyetini gidermek istiyoruz. 2014 yılındaki hedefimiz bu şekilde, Bursagaz'ın kontrolü dışında kesilmesi durumunda azami 110 dakika içinde doğalgaz arzını sağlamayı kendimize hedef koyduk" dedi

DOĞALGAZ EĞİTİM KAMPUSU YAPILACAK

Tola, sektörün eleman ihtiyacını karşılayabilecekleri doğalgaz eğitim kampusu yapmak istediklerini ifade etti. Tola, şöyle konuştu:

"Doğalgaz konusunda pratik ve teorik eğitimler verilecek. Bu eğitim kurumunu 2014 yılında kazandırmak istiyoruz. Bursagaz ormanı da hedeflerimiz arasında, 2014 yılında 2 bin tane ağaç dikeceğiz. Yaşanamayan çevreyi geleceğe bırakırsak, bu bizim suçumuzdur. 2011-2013 sürdürülebilirlik raporunu 1.5 ay içinde bu raporu paylaşacağız. Şeffaf şekilde Bursagaz'ın çevre ile ilgili faaliyetlerini net bir şekilde ortaya koyacağız. Bunlar için neler yaptık, herkes görecek".

Bursa'da engellilere yönelik özel eğiim anaokulunun protokolünü imzaladıklarını ifade eden Tola, Esentepe kavşağındaki Bursagaz genel müdürlük binasının Bursa için marka olacağını anlattı. Tola, yenilebilir enerjinin ön planda olduğu, iki rüzgar tribününün yer aldığı 'yeşil bina' konseptindeki merkezin yıl sonuna doğru açılacağını ifade etti.

"TESİSATI UYGUN OLMAYAN DAİRELERİN GAZINI KESECEĞİZ"

2013 yılında 50 bin dairede doğalgaz denetimi yapıldığını ifade eden Tola, "Bursa'daki tesisatların durumunu biliyoruz. Bunların gazını açmıyoruz. Genellikle evlerin çoğunda alüminyum baca bağlantısı kullanılıyor. Karbonmonoksit alarm cihazı olmuyor. Havalandırma menfezi kapalı oluyor. Bunların gazını asla açmayacağız. Müşteri bunları değiştirdikten sonra gazını açıyoruz. Bu yüzden 2014 yılında 100 bin tesisat denetimi yapacağız" dedi.

"KURAKLIK TÜKETİMİ DÜŞÜRDÜ"

Bursagaz olarak doğalgaz tüketiminin son 2 seneye nazaran daha düşük olduğuna dikkat çeken Tola, "Bizim doğalgaz tüketimimiz geçen ve evvelki yıla göre yüzde 15-20 düşük. Bu müşterilerimiz için iyi. Doğalgaz faturaları daha düşük. Biliyorsunuz, Bursagaz'ın gelir kaynağı sadece gaz. 2014 yılı Ocak ayı bile geçen seneye göre daha düşük. 50 bin yeni kullanıcı katılmasına rağmen, geçen seneye göre satışlar düştü. Dua edelim de bu kuraklık geçsin" dedi.

BUGA adlı maskotu tasarlayarak yarışmayı kazanan Büşra Ertan, Tuğba Keskin ve Meryem Akgül'ü tebrik eden Tola, kendilerine bin TL'lik ödüllerini takdim etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kuraklık Doğalgaz Tüketimini Düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement