"Mevlana Celaleddin-i Rumi Aşkın Dansı" 25 Nisan'da Vizyonda - Son Dakika
Ekonomi

"Mevlana Celaleddin-i Rumi Aşkın Dansı" 25 Nisan'da Vizyonda

"Mevlana Celaleddin-i Rumi Aşkın Dansı" 25 Nisan\'da Vizyonda

Kürşat Kızbaz'ın Yönetmenliğini Yaptığı "Mevlana, Aşkın Dansı" (Rumi, The Dance Of Love) Adlı Belgesel Film, 25 Nisan'da Seyirciyle Buluşacak.

08.04.2008 13:14

Kürşat Kızbaz'ın yönetmenliğini yaptığı " Mevlana, Aşkın Dansı" (Rumi, The Dance Of Love) adlı belgesel film, 25 Nisan'da seyirciyle buluşacak.

Çekimleri iki yılda 6 farklı ülkede tamamlanan filmde Mevlana'yı, Mevlana'nın 24. kuşaktan torunu Sinan Tuzcu canlandırdı. Filmde Tuzcu'nun yanı sıra Burak Sergen, Özcan Deniz, Müşfik Kenter, Selçuk Yöntem, Turan Özdemir, Nesimi Kaygusuz ve Kıvanç Solmaz gibi isimler rol aldı. Filme Yıldız Kenter, Yılmaz Erdoğan, Cüneyt Türel, Meltem Cumbul ve Mehmet Atay sesleriyle hayat verirken, filmin müziklerine ise Yansımalar/Kalan müzik, Ömer Faruk Tekbilek, Burcu Güneş ve Sezen Aksu imza attı. Belgeselde farklı kültür ve coğrafyalardan, 50'ye yakın Mevlana ve Mevlevilik konusunda çalışma yapan uzmanlarla söyleşilere de yer verildi.

UNESCO ve Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nin destekleriyle güçlenen projenin ana sponsorluğunu HSBC üstlendi. Belgesele, Hyundai, Cedocell, Desa, Dimes, Selhoses, Diren, Doğancan, Romanson, The Ritz Carlton, THY, Güllüoğlu, Genpa, UPS, Erkayalar, Hey Travel, Kalan, Mert, Rixos ve VSG de destek verdi.

Senaryosunu yazıp yönettiği 'Mevlana, Aşkın Dansı'nı çekme amacının "Mevlana Celaleddin'in 13. yüzyıldan günümüze uzanan barış ve sevgi çığlığını tüm dünyaya anlatmak" olduğunu söyleyen Kızbaz, "sevgi belgeseli" olarak nitelediği filmini dostluk ve hoşgörü felsefesiyle kurguladığını belirtti.

Kızbaz'ın 2002'de çektiği ilk belgesel filmi "Rumi-Ahlaf " Discovery Channel, Discovery Europe gibi uluslararası kanallarda; ikinci belgesel filmi "Çanakkale Destanı 1915" (The Epic of Gallipoli 1915) ise tüm dünyada kırkı aşkın ülkede film festivali ve üniversitelerde gösterildi. Genç yönetmenin tüm dünyada katıldığı özel gösterim ve festivallerden de en iyi belgesel, en iyi belgesel film müziği ve en iyi dramatik yönetmen ödülleriyle döndü.

(CY-CY-ÖK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 'Mevlana Celaleddin-i Rumi Aşkın Dansı' 25 Nisan'da Vizyonda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement