Norm Grup'da İkinci Kuşak Yönetimde - Son Dakika
Ekonomi

Norm Grup'da İkinci Kuşak Yönetimde

Norm Grup\'da İkinci Kuşak Yönetimde

İzmir'de, Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasında yer alan Norm Grup Yönetim Kurulu'nda görev değişikliği yaşandı.

14.02.2013 13:26

İzmir'de, Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasında yer alan Norm Grup Yönetim Kurulu'nda görev değişikliği yaşandı. Şirketin 40'ıncı yılı sebebiyle düzenlenen toplantıda görev değişikliği ile ilgili bilgi veren Fatih Uysal, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, babası Nedim Uysal'ın isteği doğrultusunda geldiğini söyleyerek, "Bundan sonra da babamla yine birlikte çalışacağız" dedi. Norm grubunu yaratan Nedim Uysal bundan sonra 'Onursal Başkan' sıfatıyla görev yapacak.

Türkiye'de ilk 500 şirket arasında yer alan Norm Grup 40'ıncı yıl kutlamasının ilk etkinliğini düzenlediği basın toplantısıyla gerçekleştirdi. Swiss Otel'de düzenlenen toplantıya Norm Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, Şirket Kurucusu ve Grup Onursal Başkanı Nedim Uysal, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nedim Uysal ve Genel Müdür Mahmut Öztürk katıldı.

Türkiye'nin ithal ettiği cıvataların ülke içinde üretilmesi için 1973 yılında yola çıktıklarını belirten Norm Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, şu an ise firmanın bin kişiyi bünyesinde istihdam ettiğini belirtti. İhracatın ülke sanayisi katkısı sebebiyle çok önemli olduğunu söyleyen Uysal, "Sürdürülebilir bir başarının en önemli unsurlarından birisi de uzmanlaşarak büyüyebilmektir. 40 yıldır biz hem teknolojiyi hem de pazardaki gelişmeleri takip ve analiz ederek yatırımlarımıza ara vermedik. Şu anda 35 ülkeye ihracat yapıyoruz. Pek çok tanınmış otomotiv markasının ana tedarikçisiyiz. İhracat konusunda yeni atılımlar yapacağız. Pazar araştırmalarımız sonrasında Brezilya, Meksika, Rusya, Ukrayna ve Çin'i hedef pazarlarımız içine alacak çalışmalara başladık. Aynı zamanda üretim tesislerimizi büyütmek için de çalışmalar yürütüyoruz. Şu anda Salihli Organize Sanayi'de başlamış olduğumuz iki ayrı fabrika yatırımıyla kapasitemizi 2014 yılı başında yüzde 45 arttırarak yılda 75 bin ton üretime ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Manisa Salihli Bölgesi'nde kurulacak iki fabrikadan birinin Malezyalı bir ortakla yapılacağını belirten Uysal, "Malezyalı ortağımız ile gerçekleştireceğiz yeni fabrika yatırımı ülke dışında olacaktı, ama biz ülkemiz içinde yer almasını sağladık. Yatırımı Türkiye'ye kaydırarak ülkemize istihdam sağlamak istedik. Bu yatırım ile 200 kişiyi daha bünyemizde istihdam etmiş olacağız" diye konuştu.

Toplantıda Norm Grup'taki görev değişikliği ile ilgili de bilgi veren Fatih Uysal, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine babası Nedim Uysal'ın isteği doğrultusunda geldiğini söyledi. Babasının bir yıldır bu konuda kendisine görevi devretme düşüncesini ilettiğini açıklayan Uysal, "Geçen yıl bunu gerçekleştiremedik. Bu yıl bu kararı hayata geçirdik. Biz bir Aile şirketiyiz. Uzun zamandır babamla birlikte çalışıyorum. Zaman zaman tartışmalarımız ve farklı düşüncelerimiz olsa da iyi bir yönetim sergiledik. Bundan sonra da babamla yine birlikte çalışacağız" dedi. Norm'un kurucusu Nedim Uysal bundan sonra 'Onursal Başkan' sıfatıyla görev yapacak. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Norm Grup'da İkinci Kuşak Yönetimde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement