Teb Kobi Akademisi - Kocaeli - Son Dakika
Ekonomi

Teb Kobi Akademisi - Kocaeli

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Salondan görüntüler TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici'nin konuşması TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz'un konuşması Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, Türkiye'nin probleminin verimlilik olduğunu belirterek, "Hepimiz o verimli çalışmaya odaklandıkça hepimiz daha iyi ürettikçe yarattığınız katma değerler hayatta kaldıkça bu ülkeyi çok daha iyi yerlere taşıyacağız" dedi.

26.02.2016 14:05

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Salondan görüntüler

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici'nin konuşması

TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz'un konuşması Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, Türkiye'nin probleminin verimlilik olduğunu belirterek, "Hepimiz o verimli çalışmaya odaklandıkça hepimiz daha iyi ürettikçe yarattığınız katma değerler hayatta kaldıkça bu ülkeyi çok daha iyi yerlere taşıyacağız" dedi.

Leblebici, TEB KOBİ Akademi programında yaptığı konuşmada, etkinliğin 100'üncüsünü, yaptığı ihracat ve Türkiye ekonomisinde aldığı yerden dolayı gurur duydukları Kocaeli'de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Global ölçekte hareket eden lokal bir banka olduklarını dile getiren Leblebici, "1927'de doğduğumuz toprakların adı da Kocaeli. Kocaeli'de doğduk Türkiye'nin en eski 2. özel bankasıyız. Kurduğunuz bu bankayla siz de gurur duyun" şeklinde konuştu.

Leblebici, KOBİ Akademi'nin şirketlerin çok daha verimli çalışabilmesini amaçladığını dile getirerek, "Bu ülkenin problemi verimlilik. Hepimiz o verimli çalışmaya odaklandıkça, hepimiz daha iyi ürettikçe, yarattığınız katma değerler hayatta kaldıkça bu ülkeyi çok daha iyi yerlere taşıyacağız" ifadesini kullandı.

"KOBİ'lerin büyümelerine katkıda bulunuyoruz"

TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz ise Türkiye'deki KOBİ'lerin mevcut durumu ve faaliyet alanları hakkında bilgi verdi.

Banka olarak, ülke ekonomisinin lokomotifi KOBİ'lere bir yandan her türlü finansman desteğini sağlarken bir yandan da "Danışman Banka" anlayışıyla ihtiyaç duydukları konularda bilgi ve danışmanlık desteği sunduklarını anlatan Boz, "Bu doğrultuda sunduğumuz yenilikçi ürün ve hizmetlerimizle KOBİ'lerimiz için bir banka olmanın ötesinde çalışmalarının stratejik ortağı, danışmanı olmayı başardık" dedi.

Boz, TEB KOBİ Bankacılığı çatısı altında "Tarım Bankacılığı", "Altın Bankacılığı", "Kamu Finansmanı" gibi alanlarda özelleştirdikleri ürün ve hizmetleri sunduklarını vurgulayarak, banka bünyesinde ayrı bir yapılanma oluşturarak başlattıkları Girişim Bankacılığı ve Kadın Bankacılığı ile KOBİ Bankacılığının etki alanını genişlettiklerini ve güçlendirdiklerini belirtti.

"Girişimcilikte fırsat motivasyonu en yüksek il Kocaeli"

KOSGEB ile dünyada ilk defa il bazında girişimcilik endeksi hazırladıklarını anlatan Boz, "Girişimcilik iki şekilde oluyor. Birincisi işi yok, çalışmak zorunda ihtiyaçtan dolayı oluyor. Bir de fırsat görüyor girişimci. Diyor ki 'Burada fırsat var, ben burada yatırım yapayım.' Aslında olması gereken, ülkenin ihtiyacı olan bu. Burada en yüksek çıkan il Kocaeli. Yüzde 41,5 endeksi. Kocaeli, girişimcilik açısından fırsat motivasyonunda en yüksek il çıktı" değerlendirmesinde bulundu.

Boz, TEB olarak KOBİ Bankacılığı alanında birçok ilki gerçekleştirdiklerine bildirerek, şöyle konuştu:

"Sadece Türkiye'de değil dünya finans sektöründe de farklı bir konum edindik. 2005 yılında KOBİ Bankacılığına başlarken, Türkiye'de bu alanda akla gelen ilk üç bankadan biri olma hedefiyle yola çıkmıştık. Bugün ise IFC tarafından dünyada KOBİ bankacılığında örnek gösterilen üç bankadan biri olmayı başardık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da KOBİ'lerimizin büyümesi ve güçlenmesi için her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz."

Açılış konuşmalarının ardından "Global Rekabet ve KOBİ'ler" ve "Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak" başlıklı sunum yapıldı.

Toplantının ikinci bölümünde özel atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Teb Kobi Akademisi - Kocaeli
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Teb Kobi Akademisi - Kocaeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement