Türk Ambalaj Standı, Paris'te "En İyi Stand" Seçildi - Son Dakika
Ekonomi

Türk Ambalaj Standı, Paris'te "En İyi Stand" Seçildi

Türk Ambalaj Standı, Paris\'te "En İyi Stand" Seçildi

Paris Emballage Fuarı'ndaki Türkiye standı, Avrupa Delegasyonu tarafından fuarın en iyi standı seçildi.

25.11.2012 12:16

Paris Emballage Fuarı'ndaki Türkiye standı, Avrupa Delegasyonu tarafından fuarın en iyi standı seçildi.

Yapılan açıklamaya göre, dünyanın ikinci büyük fuarı olan Paris Uluslararası Emballage 2012 Ambalaj Malzemeleri ve Makineleri Fuarı, 19 - 21 Kasım 2012 tarihlerinde düzenlendi.

Türk ambalaj sektörü, İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin önderliğinde 37'si milli katılım olmak üzere toplam 60 Türk firması ile fuara katıldı.

Ambalaj sektörü, "Turkey is ready" konsepti ile katıldığı dünyanın en büyük ikinci ambalaj fuarında, katılımcıların da ilgisini çekti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever, potansiyel rakipleri takip etmek, uzun dönemli müşteri ilişkileri oluşturmak ve ortaklıklar kurmak için fırsatlar arayan Türk firmalarının fuarda 50'yi aşkın ülkeden gelen sektör temsilcilerine ürünlerini tanıttığını dile getirdi.

Tever, aralarında İtalya, Fransa, Belçika ve Almanya gibi ambalaj sektörünün öncü ülkelerinin bulunduğu Avrupalı delegasyonlarının 905 metre karelik alanda kurulu Türkiye standını, fuarın en iyi standı seçtiği bilgisini verdi.

-10 milyar dolarlık pazar, 3,5 milyar dolarlık ihracat...-

Türk ambalaj sektörünün 2011 yılında 2 milyar 950 milyon dolar olan ihracat rakamının, bu yıl 3,5 milyar dolara yaklaşacağını ifade eden Tever, sektörün 10 milyar dolarlık bir pazarı olduğuna dikkati çekti.

Tever, sektörün Almanya, İngiltere, Irak, Fransa, İran, Hollanda, İtalya, İsrail ve Rusya'ya ihracat yaptığını dile getirerek, bu pazarlardaki etkinliklerini her yıl artırdıklarını anlattı.

Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'te 7 milyar dolar ihracat hedeflediklerini belirten Tever, şunları kaydetti:

"Çin, hala ambalaj sektöründe en büyük üretici. Dünyada ambalaj tüketimi kişi başı ortalama 78 dolar. Türkiye'de ise 110 dolar civarında. AB ülkelerinde bu rakam 250 dolara çıkarken, ABD'de 350 dolar, Japonya'da ise 550 dolar. Kullanılan ambalajların yüzde 50'sini plastik, yüzde 5'ini karton kağıt, yüzde 7'sini teneke, yüzde 6'sını ahşap ve yüzde 5'ini ise cam ambalajlar oluşturuyor.

Uluslararası fuarlar, yeni pazarlar oluşturma ve o pazarları tanıma anlamında önemli katkılar sağlıyor. Türk firmaları özellikle Ar-Ge çalışmalarına büyük önem veriyor ve bunun da karşılığını geliştirdiği ürün çeşitliliği ile alıyor. Sektörün yıllık kapasitesi 4 milyon ton. 5 binin üzerindeki firma kağıt - karton, metal, cam, ahşap ve plastik olmak üzere 5 ana grupta faaliyet gösteriyoruz. Özellikle kağıt-karton ambalaj üretiminde Avrupa'da 5. büyük oyuncu konumundayız."

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk Ambalaj Standı, Paris'te 'En İyi Stand' Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement