"Türkiye'nin Ekonomik Potansiyeli Çok Yüksek" - Son Dakika
Ekonomi

"Türkiye'nin Ekonomik Potansiyeli Çok Yüksek"

"Türkiye\'nin Ekonomik Potansiyeli Çok Yüksek"

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiye'nin dünya ekonomisinde bulunduğu yerin çok üstünde bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

23.05.2013 15:55  Güncelleme: 11:44

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiye'nin dünya ekonomisinde bulunduğu yerin çok üstünde bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, özellikle yüksek mali disiplin, düşük borçluluk oranları ve sağlam bankacılık sektörüyle diğer birçok gelişmiş ülkeden ayrıştığını söyledi.

Akbank'ın, dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği 'Akbank Sizin İçin Buluşmaları'nın Kocaeli toplantısı The Ness Otel'de yapıldı. Toplantıya Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ile birlikte, Akbank Ticari ve KOBİ Bankacılığı'ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, Akbank Bireysel Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, Hazine'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota, Akbank Baş Ekonomisti Fatma Melek ve Gebze Bölge Müdürü İsmail Yazar katıldı.

'EL ELE VEREREK GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ'

Genel Müdür Hakan Binbaşgil toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünya ekonomisinde bulunduğu yerin çok üstünde bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Türkiye'nin özellikle yüksek mali disiplin, düşük borçluluk oranları ve sağlam bankacılık sektörüyle diğer birçok gelişmiş ülkeden ayrıştığına dikkat çeken Binbaşgil, dünyanın 17, Avrupa'nın ise 8'inci en büyük ekonomisine sahip Türkiye'nin rotasını 2023 yılında 2 trilyon dolarlık GSYH ile dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almaya çevirdiğine dikkat çekti.

Binbaşgil, "Ancak bu vizyonu ele ele vererek, tüm illerimizin katkısıyla gerçekleştirebiliriz. Bu amaca daha hızlı ulaşmak için illerimizin rekabetçiliğini, sanayileşme oranını, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerini daha da artırmalıyız" dedi.

'KOCAELİ'NİN ÖNEMİ AYRI'

Türkiye'nin önemli bir sanayi merkezi olan Kocaeli'ne ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Binbaşgil şöyle devam etti:

"İlin kimya sanayinin, ülkemizin toplam imalat sanayi içindeki payı yaklaşık yüzde 30'larda. Kocaeli'nde faaliyet gösteren 4 büyük otomotiv firmasının Türkiye araç üretimindeki payı yüzde 32, ihracattaki payı ise yüzde 35. Kocaeli ayrıca dış ticaret hacmi en yüksek ilk beş ilimizden biri. Serbest Bölgelere, Organize Sanayi Bölgelerine ve Küçük Sanayi Sitelerine sahip Kocaeli, ülkemizin istihdamına da ciddi katkı sağlıyor. İlimiz yeni projeler ve yatırımlarla daha da modernleşmeye ve zenginleşmeye devam ediyor. Teknoloji Bölgelerine, Ar-Ge merkezlerine ev sahipliği yapan Kocaeli, ülkemizin önemli bir inovasyon merkezi olma yönünde ilerliyor. İlimizin daha da büyümesi için katkımızı artıracağız. Kocaeli'nin sahip olduğu yüksek büyüme potansiyeline inanıyoruz. Akbank Kocaeli'ne yatırım yapmaya devam ediyor, edecek."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 'Türkiye'nin Ekonomik Potansiyeli Çok Yüksek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement