1. Uluslararası Al Mina Seleucia Pieria Tarihe Saygı Koşusu - Son Dakika
Güncel

1. Uluslararası Al Mina Seleucia Pieria Tarihe Saygı Koşusu

1. Uluslararası Al Mina Seleucia Pieria Tarihe Saygı Koşusu

Hatay'ın Samandağ ilçesinde düzenlenen koşuya 21'i 5 farklı ülkeden olmak üzere 200 kişi katıldı

27.10.2013 18:42

Samandağ ilçesinde "1. Uluslararası Al-Mina-Seleucia Pieria Tarihe Saygı Koşusu" yapıldı.

Dünyanın en uzun ikinci sahili olan Çevlik'te, Hatay'ın tarihi özelliklerine dikkati çekmek amacıyla Ayhan Kara Vakfı tarafından "1. Uluslararası Al-Mina-Seleucia Pieria Tarihe Saygı Koşusu" düzenlendi.

Asi Nehri'nin döküldüğü Al-Mina Limanı'nından bugünkü adı Çevlik olan Seleucia Pieria sahiline kadar yaklaşık 5 kilometrelik sahil yolunda düzenlenen koşuya, 21'i 5 farklı ülkeden olmak üzere 200 kişi katıldı.

Bayanlar 41 yaşta Aynur Aslan, 17 yaş ve üzerinde Hülya Fansa, 10-16 yaş arasında da Selinay Bati birinci oldu. Erkeklerde ise 41 yaşta Orhan Pehlivan, 17 yaş ve üzerinde İsmail Yelman, 10-16 yaş arasında ise Mustafa Helvacı birinciliği kazandı. Vakıf tarafından dereceye girenlere madalya ve defne yaprağından yapılmış taç verildi.

Vakıf Başkanı Ayhan Kara, Hatay'da bulunan zenginlikleri gün yüzüne çıkarmak amacıyla organizasyonu düzenlediklerini söyledi.

Vakfın en önemli özelliğinin eğitim, kültür, sanat ve spor olduğuna dikkati çeken Kara, bu yıl ilki düzenlenen "Uluslararası Al-Mina-Seleucia Pieria Tarihe Saygı Koşusu'" ile kentin tarihini tanıtmaya çalıştıklarını anlattı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1. Uluslararası Al Mina Seleucia Pieria Tarihe Saygı Koşusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement