12 Eylül Davası'nda Ara Karar Açıklandı - Son Dakika
Güncel

12 Eylül Davası'nda Ara Karar Açıklandı

12 Eylül Davası\'nda Ara Karar Açıklandı

12 Eylül Davası'nda mahkeme kovuşturmanın genişletilmesine karar verdi.

22.11.2012 16:46  Güncelleme: 17:41

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Eylül davasıyla ilgili verdiği ara kararında 12 Eylül darbesi planı olarak bilinen 'Bayrak Planı Harekatı' ile ilgili Genelkurmay'dan ve MİT'ten bilgi istenmesini, Gün Sazak cinayetiyle ilgili de MİT ve Emniyet istihbarattan bilgi ve belgelerin istenmesine karar verdi. Dava 17 Ocak 2013'e ertelendi.

ARA KARAR AÇIKLANDI

12 Eylül darbesi sonrasında cezaevinde öldüğü anlaşılan Mehmet Osman Önsoy'un kardeşi Ali İbrahim Önsoy'un davaya müdahillik talebini kabul eden mahkeme, Genelkurmay Başkanlığı'na yeniden yazılacak müzekkere ile 12 Eylül 1980 darbesi öncesinde, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları arasında yapıldığı iddia edilen toplantılara ilişkin tutanakların, Bayrak Harekat Direktifi'nin ve 12 Eylül darbesinin yapıldığı gün ve sonrasıyla ilgili hazırlanan planların onaylı bir örneğinin istenmesini kararlaştırdı.

Haydar Saltık tarafından hazırlandığı ileri sürülen raporun onaylı suretini ve bu raporun hangi ekipçe hazırlandığının tespitini isteyen mahkeme, bu belgelerin gönderilmemesi halinde, belgelerin bulunamayış sebebi ile askeri mevzuata göre imha edilmişse buna ilişkin belgelerin gönderilmesinin istenmesine karar verdi.

KANLI 1 MAYIS'TAKİ AJANLAR ARAŞTIRILACAK

Ankara 12 Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, tarihe kanlı 1 Mayıs olarak geçen 1 Mayıs 1977'deki işçi bayramı törenleri öncesinde Türkiye'ye geldiği iddia edilen ajanları araştıracak.

Mahkeme, Başbakanlık ve MİT Müsteşarlığı'na müzekkere yazılarak iddianamede yer alan 1 Mayıs 1977 olayları öncesinde İstanbul Yeşilköy Havaalanına indikten sonra Intercontinental Oteli'ne yerleştikleri iddia edilen yabancı ülke ajanları ile ilgili belgelerin istenmesine karar verildi.

DURUŞMA, 17 OCAK 2013'E ERTELENDİ

Sanıkların mal varlığının araştırılmasıyla ilgili MASAK'tan gelen rapor ve eklerinde dava dışında kalan kişilerin mali bilgileri bulunduğundan tüm rapor ve eklerin 15 gün süreyle örnek alınmaksızın incelenebileceğine, daha sonra bu belgelerin emanete alınmasına karar veren mahkeme, MİT Müsteşarlığı ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan, 27 Mayıs 1980'de öldürülen eski Bakan Gün Sazak'a yönelik eyleme ilişkin herhangi bir bilgi bulunup bulunmadığının sorulmasına karar verdi.

Mahkeme, duruşmayı 17 Ocak 2013 saat 10.00'a erteledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 12 Eylül Davası'nda Ara Karar Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement