+1T Gazete Tasarım Günleri'nde Mario Garcia Konuştu - Son Dakika
Güncel

+1T Gazete Tasarım Günleri'nde Mario Garcia Konuştu

+1T Gazete Tasarım Günleri\'nde Mario Garcia Konuştu

Dünyaca Ünlü Tasarım Danışmanı Mario Garcia: Şu An, Hikâye Anlatmanın En İyi Zamanıdır.

30.06.2010 08:24  Güncelleme: 08:44

Türk gazetelerinin çoğunda bir mimari yok …

Türk gazetelerinin çoğunda bir mimari yok. Hepsi aynı şekilde. Bu hafta inceledim, her şey birbirine girmiş durumda. Grid Zaman'da var, diğerlerinde var mı bilmiyorum. Örneğin Alman gazeteleri için grid şekli çok önemli. Son zamanlarda, dar sütünlar popüler; çoklu sütunlar, geniş sütunlardan daha fazla tutuluyor.

Basılı gazeteler 20 yıl sonra günlük çıkmayacak

Bir kitapla, bir gazeteyle temasta olduğunuz zaman diğer bağlantılarınızdan koptuğunuzu düşünüyorsunuz. Bence bu teori çok geçerli. Basılı gazeteler, 20 yıl sonra günlük olarak çıkmayacak. İnsanlar hafta içi dijital olarak haberlere ulaşacak.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, dünyanın en ünlü gazete tasarımcılarından Dr. Mario Garcia, çektiği "Afganlı Kız" fotoğrafıyla zihinlerde yer eden Magnum üyesi ünlü fotoğrafçı Steve McCurry, dünyaca ünlü tasarım yazılımları danışmanı Russell Viers, Medya Derneği Başkanı ve Sabah Gazetesi karikatüristi Salih Memecan, Mimar Sinan Üniversitesi öğretim üyesi ve ünlü tasarımcı Bülent Erkmen, ünlü reklamcı Serdar Erener, Milliyet Gazetesi görsel yönetmeni Ali Acar, Hürriyet Gazetesi görsel danışmanı Reha Erdoğan, Sabah Gazetesi görsel yönetmeni Ömer Bahar ve Zaman gazetesi haber ve tasarım kadrosunun katıldığı konferanslar devam ediyor

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel +1T Gazete Tasarım Günleri'nde Mario Garcia Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement