2. Ordu'ya Terör ve Suriye Dengesi - Son Dakika
Güncel

2. Ordu'ya Terör ve Suriye Dengesi

2. Ordu\'ya Terör ve Suriye Dengesi

Yüksek Askeri Şura kararları sonucunda dikkat çeken atamalardan birisi 2.Ordu Komutanlığı ile ilgili atamalarda gerçekleşti.2.Ordu Komutanlığına terörle mücadeleyi bölgede yakından bilen Orgeneral Galip Mendi, 2.Ordu Kurmay Başkanlığına ise...

05.08.2012 10:23

Yüksek Askeri Şura kararları sonucunda dikkat çeken atamalardan birisi 2. Ordu Komutanlığı ile ilgili atamalarda gerçekleşti. 2. Ordu Komutanlığına terörle mücadeleyi bölgede yakından bilen Orgeneral Galip Mendi, 2. Ordu Kurmay Başkanlığına ise Suriye'deki gelişmeleri yakından yaşayan Tümgeneral Burhanettin Aktı atandı.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararı sonucunda, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) olarak atanırken, Korgenerallikten Orgeneralliğe terfi eden Elazığ'daki 8. Kolordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 2. Ordu Komutanı olarak atandı. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda da uzun süre görev yapan Orgeneral Mendi'nin özellikle terörle mücadele ve Suriye'deki gelişmeleri yakından bilen bir isim olarak 2. Ordu Komutanlığına atandığı ifade ediliyor.

2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanlığı'na ise Hatay'ın İskenderun ilçesindeki 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı iken Tuğgenerallikten Tümgeneralliğe terfi eden Burhanettin Aktı atandı. Hatay bölgesinde görev yapması nedeniyle Suriye'deki gelişmeleri yakından bilen biri isim olarak Tümgeneral Burhanettin Aktı'nın 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanlığına getirildiği belirtiliyor. Orgeneral Mendi ve Tümgeneral Aktı'nın atamalarında terörle mücadele ve Suriye'deki gelişme dengelerinin gözetildiği aktarılıyor.

Orgeneral Mendi'nin yerine Elazığ'daki 8. Kolordu Komutanlığına Korgeneral Orhan Akbaş, Tümgeneral Aktı'nın yerine ise bölgede terörle mücadelede görevde bulunan Ağrı'daki 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç İskenderun'a atandı.

7. JET ÜS KOMUTANI DEĞİŞTİ

Malatya'daki 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mustafa Avcı, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Teknoloji ve Koordinasyon Yardımcılığına atandı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Plan ve Harekat Daire Başkanlığı'ndan Tuğgeneral Semih Koşucuoğlu da 7. Ana Jet Üssü Komutanlığına atandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 2. Ordu'ya Terör ve Suriye Dengesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement