"3. Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu" Bişkek'te Yapılacak - Son Dakika
Güncel

"3. Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu" Bişkek'te Yapılacak

"3. Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu" Bişkek\'te Yapılacak

Türk dünyası ülkelerinden çok sayıda gazeteci, akademisyen ve medya yöneticisinin katılacağı ''3. Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu'' 8 9 Kasım tarihinde Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenecek.

07.11.2013 11:48

Türk dünyası ülkelerinden çok sayıda gazeteci, akademisyen ve medya yöneticisinin katılacağı "3. Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu" 8-9 Kasım tarihinde Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenecek.

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Platformu (TURKMEP) ile Kırgızistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenecek toplantıya, Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (TÜRKKON) Genel Sekreteri Halil Akıncı, Türk Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Genel Sekreteri Jandos Asanov ile Türk dünyasındaki birçok ülkeden çok sayıda üst düzey akademisyen, bürokrat ve medya mensubu iştirak edecek.

Forumun ana temasını "Geleneksel Medyanın Dönüşüm Süreci ve Yeni Medya" oluştururken, forum ile Türk dünyasından gazeteciler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı, karşılıklı görüş alışverişi, sağlıklı ve etkili işbirliği imkanlarının değerlendirilmesi hedefleniyor.

Oturumların konu başlıkları -

Jannat Resort Oteli'nde düzenlenecek forumun ilk günündeki oturumlarda "Teknolojik değişimler ve yeni medyanın doğması", "Türk dünyasında medyanın geleceği" ile "Yeni Medya bağlamında medya etiği" gibi konular ele alınacak.

İkinci gün oturumlarında ise "Türkçe konuşan ülke ve toplulukların medya platformu" konusu işlenecek. - Bişkek

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel '3. Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Forumu' Bişkek'te Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement