5 Günde 2b'ye Bin 500 Başvuru - Son Dakika
Güncel

5 Günde 2b'ye Bin 500 Başvuru

5 Günde 2b\'ye Bin 500 Başvuru

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, 2B arazilerinin doğrudan satışıyla ilgili olarak, ilk beş günde bin 500 hak sahibinin başvuru yaptığını söyledi.

11.05.2012 15:43

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, 2B arazilerinin doğrudan satışıyla ilgili olarak, ilk beş günde bin 500 hak sahibinin başvuru yaptığını söyledi. Mat, vatandaşların kendilerine belirtilen başvuru tarihinden öncede gelip başvuru yapabileceklerini ifade etti.

Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin doğrudan satışıyla ilgili Antalya Deftarlığına müracaatların ilk 5. gününde bin 500 kişi başvuruda bulundu.

2B arazisinin en fazla bulunduğu iller arasında yer alan Antalya'da defterdarlık, vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla kurduğu 6 standta hizmet veriyor. Antalya Defterdarı Hidayet Mat, 2B başvurularına vatandaşların ilgisinin devam ettiğini söyledi. Başvuru tarihinin üzerinden 5 gün geçtiğini belirten Mat, "Şu ana kadar 1500 civarında bir başvuru aldık. Vatandaşlarımız çok duyarlı davranıyor. Bilinçli şekilde hareket ediyorlar. Bu hassasiyet ve bilinçli davranışın sonuna kadar devam edeceğini düşünüyorum. Alanya, Manavgat Kumluca ve Kaş ilçelerinde yoğun bir bilgilendirme toplantılarında bunduk. Duyurularımızı yaptık. İlerleyen günlerde bilbordlarla da vatandaşlarımızı bilgilendirip farkındalık oluşturacağız" dedi.

BELİRTİLEN BAŞVURU TARİHİNİ BEKLEMEYİN

2B sorununun 40-50 yıllık bir sorun olduğunu ifade eden Mat, şunları söyledi: "2B kanunuyla birlikte çok önemli bir soruna çözüm getirilmiş oluyor. Vatandaşlarımızı bilgilendirerek bu sorunu kısa sürede çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızı biran önce başvuruya bekliyoruz. Sıra olmaması ve daha hızlı hizmet vermek amacıyla biz kendilerine başvuru tarihi belirtmiştik. Bu belirtilen tarihe uymayabilirler. Biz her zaman defterdarlık olarak vatandaşımızın hizmetindeyiz. Onlar yeter ki başvuru yapmaya gelsinler."

Mat, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bilindiği gibi 2B arazisinde belediye mücavir alan içinde harç parası olarak 2 bin, sınır dışında ise bin lira yatırılıyor. Vatandaşımız soruyor. 'Bu yatırdığımız para nereye gidecek.' Bu para devletin kasasına girmiyor. Bu para daha sonra vatandaşın taşınmaz bedellerinden mahsup edilecek. Satın almazlarsa paraları iade edilecek."

Hidayet Mat, Antalya'da 30 bin hektar 2b arazisi için 82 bin 343 hak sahibinin bulunduğunu sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 5 Günde 2b'ye Bin 500 Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement