500 Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika
Güncel

500 Fidan Toprakla Buluştu

500 Fidan Toprakla Buluştu

Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen ağaçlandırma bayramı kapsamında Ovacık Köyü'nde 500 fidan toprakla buluştu.

12.03.2014 09:08

Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen ağaçlandırma bayramı kapsamında Ovacık Köyü'nde 500 fidan toprakla buluştu. Törenin ev sahibi Başkan Köşker, "Tüm köy sakinlerini, öğrencilerimizi ve hemşehrilerimi dikilen bu fidanlara sahip çıkmaya çağırıyorum" dedi

SANAYİ ŞEHRİNE YEŞİL ÇEVRE

Gebze'de 500 fidan toprakla buluştu. Gebze Belediyesi tarafından ağaçlandırma bayramı kapsamında 500 fidan Ovacık Köyü'nde toprakla buluştu. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in ev sahipliğinde Ovacık Köyü mezarlık yanında bulunan arazide fidan dikim töreni düzenlendi. Belediye birim müdürleri, köy muhtarları, AK Parti Gebze Belediyesi meclis üyeleri, ilçe gençlik kolları başkanı Samet Coşkun, köy sakinleri katıldı. Fidan dikimi öncesi kısa bir konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Organize sanayi bölgeleri ve irili ufaklı yüzlerce fabrika ile çevrili bir kentte yaşıyoruz. Sanayi kuruluşlarına her gün yenileri ekleniyor. Elbette ki, böyle bir şehirde vatandaşlarımızın doğal ve yeşil çevreye, ormanlara, park alanlarına diğer şehirlerden daha fazla ihtiyacı var.

YENİ REKREASYON PROJELERİ

Dolayısıyla belediye olarak bizler de, 5. hizmet yılını doldurduğumuz görevimiz süresince yeşil alan, park, meydan ve çevre düzenleme çalışmalarına özel önem verdik.

Yine Büyükşehir Belediyemiz de, Gebze ve Kocaeli genelinde fidan dikimine, yeşil alanlar oluşturmaya ve hemşehrilerimizin temiz hava soluyabileceği kent ormanları kurmaya öncelik verdi. Cumhuriyet tarihinde yapılandan daha fazla parkı Gebze'ye kazandırdık. Meydanlar, yeşil alanlar, parklar, yürüyüş ve gezinti yerleri ile Gebze'de adeta yeni bir dönem başlattık.

İnşallah önümüzdeki dönem çok daha büyük rekreasyon projeleri ile, doğa parkları ile, kent ormanları ile yeniden hizmetinizde olacağız.

YEŞİLE SAHİP ÇIKIN

Gebze hızla büyüyen ve dev ulaşım projeleri ile cazibesi artan bir şehir. O yüzden Gebze'mizin köylerini çok önemsiyoruz. Bugün burada ağaçlandırma çalışmalarımız kapsamında Ovacık Köyümüze 500 adet fidan dikeceğiz. Ben tüm köy sakinlerini, öğrencilerimizi ve hemşehrilerimi dikilen bu fidanlara sahip çıkmaya çağırıyorum. Ağaçlandırma Bayramınızı bu duygu ve düşüncelerle kutluyor; yeşili, ağaçları, ormanları korumanın, insanlık borcu olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından Başkan Köşker, köylüler ve protokol üyeleri 500 fidanı yağış altında toprakla buluşturdu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 500 Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement