Amasya'da 65'inde Sertifikalı Avcı Oldu - Son Dakika
Güncel

Amasya'da 65'inde Sertifikalı Avcı Oldu

Amasya\'da 65\'inde Sertifikalı Avcı Oldu

Amasya'da 65 yaşındaki Asım Ateş, tarlalarına zarar veren domuzlara karşı yasal koşullarla mücadele etmek için avcılık kursuna katılıp sertifika aldı.

11.01.2014 10:39

Amasya'da yaşayan 65 yaşındaki avcı Asım Ateş, tarlalarına zarar veren domuzlara karşı yasal koşullarla mücadele etmek için köy kahvehanesinde açılan avcılık kursuna katılıp sertifika aldı.

Çocukluğundan bu yana avlanma yaptığını anlatan 6 çocuk ve 16 torun sahibi Asım Ateş, belgesini aldıktan sonra tüfeğini eline aldı. Tutukluk yapan tüfeği atış pozisyonuna getirmek için zorlanan Asım Ateş, "Nerede bunun tırnağı. Bu niye devamlı kalıyor" diye söylendi.

Avcılık belgesi almakta geciktiğini itiraf ederken aldığı belge sonrası av koruma görevlilerinden artık korkmayacağını anlatan Ateş, "7-8 domuz vurdum. Tavşanın ise haddi yok" diye konuştu.

Amasya merkeze bağlı Musaköy sakinleri tarlalarını istila eden domuzlara karşı mücadele ederken, av koruma görevlileriyle karşı karşıya kalınca ceza almamak için müracaat ettikleri Orman ve Su İşleri 11. Bölge Amasya Şubesi tarafından köylerinde açılan 30 saatlik avcılık kursuna katıldılar.

Kursa katılan 27 köylüye sertifikalarını veren Orman ve Su İşleri 11. Bölge Amasya Şubesi Müdürü Kemal Kartal, kaçak avlanmanın önüne geçmek için açtıkları kursta avlanma esas ve usulleri ile diğer bilgilerin aktarıldığını belirtti.

Amasya Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü Başkanı Mehmet Kurt'un elinden belgesini alan köy muhtarı Erol Ergöz'ün gazetecilerin sorduğu "Daha evvel kaçak avlanma girişiminiz oldu mu?" sorusuna "Olmuştu" diye yanıt vermesi katılımcıları güldürdü.

Yazın mahsullerinin domuzlar tarafından talan edildiğini anımsatan 74 yaşındaki İsmail Deli de, kendisinin de kursa katıldığını ancak işitme güçlüğünden dolayı sınavı gününü duymayıp gelecek hafta yapılacak sınava hazırlandığını dile getirdi.

Domuzlardan şikayetçi olan Deli, "Ben de belge almak istiyorum. Şimdiye kadar hür yaşadım. Bundan sonra da hür yaşamak istiyorum. Ruhsatsız silah kullanmadım. Avcılık belgesini alacağım" diye konuştu. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Amasya'da 65'inde Sertifikalı Avcı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement