Aa 2013 Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Aa 2013 Değerlendirme Toplantısı

Aa 2013 Değerlendirme Toplantısı

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürk: "2020 yılında hayal ettiğimiz, dünyanın ilk 5 ajansı arasına girebilmek için kendimize hedefler koyduk. 2011'de bu hedefi ilk koyduğumuz günden itibaren tüm üretim alanlarımızda yüzde 111'lik bir büyüme, son derece etkileyici, son derece takdire şayan bir durum.

26.12.2013 21:49

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Anadolu Ajansı'nın 2020'de dünyadaki ilk 5 ajans arasına girmek için hedefler koyduklarını belirerek "2011'de bu hedefi ilk koyduğumuz günden itibaren tüm üretim alanlarımızda yüzde 111'lik bir büyüme son derece etkileyici, son derece takdire şayan bir durum. Bundan dolayı habercilerimize ve ona destek veren tüm birimlerimizi tebrik etmek istiyorum" dedi.

Öztürk, AA 2013 Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2013'ün ajans açısından başarılarla dolu bir yıl olduğunu ifade etti.

Kemal Öztürk, "Bu başarı hepimizin başarısı, emeği geçen herkesin hayır duaları var, onların ailelerinin hayır duaları var. Aynı zamanda bizimle bu yolculuğa çıkmış dışarıdan birçok insanın hayır duaları var. Bu hayır duaları ve sizlerin özverili çalışmalarıyla bugün AA bir yerlere geldi. Bu yer 2 yıl önce hayalini kurduğumuz bir yer. Buraya hızla ilerlediğimizi görmekten büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin dünyanın en zorlu coğrafyasında bulunduğunu, bu zorlu coğrafyanın neredeyse her karışında Türkiye'nin tarihte ilişkisi olduğunu anlatan Öztürk, şöyle devam etti:

"Kan bağı, din bağı olan akrabalarımızın yaşadığı bu topraklarda habercilik yapıyoruz. Her sabah izliyorsunuz editör masasında dünyanın dört bir tarafına bağlanıyoruz. Her sabah İslam coğrafyasından ölüm haberlerini hüzün haberlerini arkadaşlarımız sıralıyorlar. İsterdik ki mutlu edecek haberler versinler ama her sabah ölüm haberlerini, hüzünlü hikayeleri dinliyoruz. Suriye'de her gün ölü sayısı artık istatistik bir duruma dönüştü. Israrla bu haberleri dünyanın gündemine sokmaya devam edeceğiz. Her sabah bıkmadan usanmadan 'Gazze'de insanlık ölüyor' diyeceğiz. 'Suriye'de bebekler donuyor' diyeceğiz, 'Kahire'de diktatörlük daha beter bir hale geldi diyeceğiz.' Israrla sürdüreceğiz bunu çünkü bizden başka bu coğrafyada bu kadar hassas davranan başka ajanslar bulunmuyor. Bu coğrafyanın ve tarihin bize yüklediği acılı bir misyon bu. Bir kısmına bakamadık, bir kısmını görmeden yayınlayalım diye düşündük. Kim yayınlayabilir kim servis edebilir zor bir görev ama bizim yapmamız gerekiyor. Her zaman söylediğimiz bir şey var: Eğer siz o fotoğrafı çekmediyseniz yani şu anda Halep'e varil bombası atılmasını bizden başka kimse vermiyor diye düşünerek. Bu heyecanla yapmamız gerekiyor. Dün Halep'te muhabirimizin bulunduğu konvoya saldırı oldu. Mısır'da her gün arkadaşlarımız darbediliyor. Bu ümmetin bizim üzerimize yüklediği bir misyon, zaten bu saatten sonra geri de dönemeyiz. Bütün bu acıları gördükten sonra bu iş bırakılamaz."

AA'nin tarihi bir dönem geçirdiğini ve geri dönülmez bir misyonun içinde olduğunu belirten Öztürk, "Yastığa başımızı koyduğumuzda artık vicdan bizi bırakmıyor. Bir karton kutusuna konulmuş donmuş çocuk bedeni, bu insanlığın utancıdır" ifadesini kullandı.

Ajansın kendisiyle yarıştığı bir tarafın da bulunduğunu, 2020 yılında dünyanın ilk 5 ajansı arasına girebilmek için hedefler koyduklarını anlatan Öztürk, "2011'de bu hedefi ilk koyduğumuz günden itibaren tüm üretim alanlarımızda yüzde 111'lik bir büyüme, son derece etkileyici, son derece takdire şayan bir durum. Tüm birimlerimizi tebrik etmek istiyorum. Kişi başına düşen üretim, bir habercinin bir günlük üretim potansiyeli 0,86'dan 2,1'e çıkmışsa çalışanlarımız yüzde 144'lük bir performans artışıyla çalışıyor. Bu performans sayesinde AA bugün dünyadaki ilk 10 ajanstan biridir. Gittiğim her yerde AA'daki değişimin, büyümenin farkında olunmasından dolayı gurur duyuyorum. Herkesten sizler sayesinde övgüler alıyorum. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

-"AA globalleşiyor"-

AA'nın gittikçe globalleştiğini anlatan Öztürk, "2014 için kendimize uygun gördüğümüz tablo 'Anadolu Ajansı 2.0 mottosudur. Yani bir versiyon değişikliğine gidiyoruz. Yani global bir ajansın 2014'te artık daha fazla yerleştiğini, ayaklarının daha fazla yere bastığını göreceğiz" ifadesini kullandı.

Bu versiyonun önemli aktörlerinden birinin de ajansın akademi mezunları olduğunu bildiren Öztürk, gelecek kuşakların muhabirleri, editörleri, genel yayın yönetmenlerinin, burada yetiştiğini söyledi.

Öztürk, Türkiye'de ilk defa bir global medya operasyonunu AA'nın yaptığını, uluslararası büyüdüğünü belirterek ajansın örneği olmayan önemli şeyler ürettiğini de kaydetti.

Anadolu Ajansı tecrübesinin çok önemli olduğunun altını çizen Öztürk, yıllar sonra bu tecrübenin çok daha iyi anlaşılacağını ifade etti.

Öztürk, 25 ülkede ajansın haberlerinin, görüntülerinin satın alındığını ama 50 ülkede dolaşıma girdiğinden emin olduğunu dile getirerek, bunun ajans çalışanları için de büyük bir fırsat anlamı taşıdığını kaydetti. Öztürk, haber ya da görüntülerin uluslararası dolaşıma girmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Hiç kimsenin AA'nın 100. yıl vizyonuna inanmadığını anlatan Öztürk, ancak 2 yılda önemli bir yol katedildiğinin görüldüğünü bildirdi.

"Bu kurum ortak hayalleri olan insanların kurumudur. O yüzden hızlı gidiyoruz, o yüzden sağlam gidiyoruz" diyen Öztürk, bu ortak hayalden vazgeçilmemesini istedi.

Öztürk, büyük Türkiye hayalinden de vazgeçilmemesi gerektiğini vurgulayarak büyük Türkiye'nin, bulunduğu coğrafyayı da kurtaracak bir hayal olduğunu söyledi.

Osmanlı'dan sonra bu coğrafya da kan durmadığını anlatan Öztürk, bu hüznü durdurabilecek ülkenin Türkiye olduğuna inandığını kaydetti.

Anadolu Ajansı'nın bir umut olduğunu da dile getiren Öztürk, "Ajansın adı artık İslam coğrafyasında ya da mağdur olan, mazlum olan bütün coğrafyada hayırla anılıyor" diye konuştu.

-AA Arnavutça yayın da yapacak-

Öztürk, 2014'te AA'nın Fransızca yayına başlayacağını ve bunun için yoğun şekilde çalışıldığını belirterek Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşme sonrasında, Arnavutça yayına da başlanacağını bildirdi.

Öztürk, ticari olarak kazançlı olmasa da misyon olarak bunun yapılması gerektiğini aktararak "Arnavutçayı da yayın dillerimizden biri olarak eklediğimizi duyurmak istiyorum" dedi.

Genel Müdür Yardımcıları Ebubekir Şahin ve Çağatay Çulcuoğlu ile AA Haber Akademisi Koordinatörü Ahmet Tek de toplantıda birimlerine ilişkin çalışmalarla ilgili sunum yaptı.

Etkinlikte, "Anadolu Ajansı Haber Akademisi İngilizce Ajans Muhabirliği Sertifika Programı"nı başarıyla bitirenlere de sertifikaları törenle verildi.

Birinci Barış Sağlam, ikinci Ilgın Karlıdağ ve üçüncü Mustafa Çağlayan'a sertifika ve fotoğraf makinesi ödülünü Kemal Öztürk verdi. Daha sona diğer akademi öğrencilerine sertifikaları dağıtıldı. Ayrıca birinci Barış Sağlam, kütüğe plaket çaktı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa 2013 Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement