AB İnsan Hakları Film Günleri Diyarbakır'da - Son Dakika
Güncel

AB İnsan Hakları Film Günleri Diyarbakır'da

AB İnsan Hakları Film Günleri Diyarbakır\'da

İnsan Hakları Günü çerçevesinde düzenlenen 3. AB İnsan Hakları Film Günleri, 10-12 Aralık 2013 tarihleri arasında Diyarbakır'da yapılacak.

10.12.2013 15:50

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun, AB Üye ülkeleri ve kültür merkezlerinin katkıları ile 10 Aralık İnsan Hakları Günü çerçevesinde düzenlediği 3. AB İnsan Hakları Film Günleri, 10-12 Aralık 2013 tarihleri arasında Diyarbakır'da yapılıyor.

Film günleri kapsamında, öğrenciler, insan hakları savunucuları, sinemaseverler ve konuya duyarlı herkes, film ve belgeseller Ninova Park Prestige Sinemaları'nda ücretsiz olarak izleyebilecek. Diyarbakır'da 3 gün sürecek olan Film Günleri boyunca Türkiye dahil 13 Avrupa ülkesinden, toplam 18 film ücretsiz olarak sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Festival filmlerinde bu yıl, toplumların farklılıklarının yanı sıra bireysel kimlik, insan onuru ve kültürlerarası diyalog gibi temalar ön plana çıkıyor.

AB İnsan Hakları Film Günleri Diyarbakır'da, 10 Aralık'ta, Karamo'suz 727 Gün (727 Days without Karamo) isimli filmle başlayacak. Aynı gün, yönetmenliğini Can Candan'ın yaptığı, çocukları gay, lezbiyen, bi-seksüel ya da trans-seksüel olan ebeveynlerin çocuklarını olduğu gibi kabul etme sürecinde yaşadıklarını anlattıkları belgesel film Benim Çocuğum (My Child) gösterilecek. 11 Aralık'ta Ali Aydın'ın ilk sinema filmi Küf (Mold) de seyirciyle buluşacak. Sağ mı ölü mü olduğunu bilmeden 18 yıldır kayıp oğlunu arayan yol bekçisi bir babanın gerçek hikayesini konu alan Küf, Venedik Film Festivali'nde Geleceğin Aslanı ödülünü aldı. Türkiye'den Reha Erdem'in son filmi Jin ise izleyicilere yerli bir "Kırmızı Başlıklı Kız" hikayesi sunuyor. Filmde, Jin'in dağdaki silahlı örgütten kaçtıktan sonra verdiği hayatta kalma mücadelesi anlatılıyor.

Etkinlik kapsamında, bu yıl da küçük seyirciler unutulmadı. Okul Yolunda (On The way to School) adlı film de Türkçe seslendirmeli olarak küçük izleyicilere sunulacak. Türkiye'deki ilk gösterimi etkinlik kapsamında yapılacak olan film, dünyanın dört farklı ülkesinden dört çocuğun her sabah okula gidebilmek için verdikleri olağanüstü mücadelenin öyküsünü anlatıyor. 10 Aralık Salı günü (bugün), Sosyolog Olivier Peyroux, Arazi (Le Terrain) ve Sürgün Hayatlar (Cause Commune) filmlerinin gösteriminden önce Ninova Park Prestige Sinemaları'nda Diyarbakırlı seyircilerle bir söyleşi gerçekleştirecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel AB İnsan Hakları Film Günleri Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement