ABD Kongresi'ne, Türkiye-Ermeni İlişkileriyle İlgili Tasarı Sunuldu - Son Dakika
Güncel

ABD Kongresi'ne, Türkiye-Ermeni İlişkileriyle İlgili Tasarı Sunuldu

ABD Kongresi\'ne, Türkiye-Ermeni İlişkileriyle İlgili Tasarı Sunuldu

ABD Kongresi'ne, Başkan Barack Obama'nın, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin iyileştirmesine katkı sunmasını isteyen bir tasarı gönderildi.

29.04.2015 19:49  Güncelleme: 21:22

ABD Kongresi'ne, ABD Başkanı Barack Obama'yı, "Türkiye- Ermenistan ilişkilerinin, gelecek 100 yılda, iki ülkenin ortak çıkarlarına dayanan adil, yapıcı, istikrarlı ve kalıcı yönde ilerlemesine dönük çalışmaya çağıran" karar tasarısı sunuldu.

"OBAMA'NIN ÇABALARI BAŞARISIZ OLDU"

Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi Parti Teksas üyesi Pete Sessions'ın sponsor olduğu "H.RES.226" numaralı tasarı, dün Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'ne gönderildi. "Obama yönetiminin 2009 yılından bu yana Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkileri geliştirme arayışında olduğu" belirtilen tasarıda, "Obama'nın, o yıl, iki ülke arasındaki diyaloğun 'kısa zamanda meyvelerini vermesini' beklediğini ifade ettiği ama diplomatik ilişkilerin yeniden kurulmasına yönelik yakın zamandaki girişimlerin başarısız olduğu" kaydedildi.

"İKİ ÜLKE VE ABD'NİN ORTAK ÇIKARLARI"

Bu noktada tasarıda, konunun çözümü için Obama'ya, "Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin, gelecek 100 yılda, iki ülkenin ortak çıkarlarıyla ABD'nin bölgedeki önemli güvenlik çıkarlarına dayanan adil, yapıcı, istikrarlı ve kalıcı yönde ilerlemesine çalışması" çağrısı yapıldı

TÜRK ENSTİTÜSÜ, YENİ ÖNERGEYİ DESTEKLİYOR

İlerleme için Türk Enstitüsü Başkanı Derya Taşkın, yaptığı yazılı açıklamada, "Türk-Ermeni ilişkilerinin geleceğine katkı sağlayacağı düşünülerek Kongre'ye sunulan yeni önergeyi desteklediğini" kaydetti.

"28 YIL KARŞILIKLI SUÇLAMALARLA GEÇİLDİ"

Enstitünün Danışma Kurulu üyesi ve eski Texas Milletveikili Solomon Ortiz de "Kongre'de görev aldığım 28 yıl, barışı desteklemek ve geliştirmekten daha çok, karşılıklı suçlama ile geçti. Eski çalışma arkadaşım Sessions'u bu iki güçlü ulusun uzlaşını destekleyip teşvik etmesini takdirle alkışlıyorum. İlk defa Türk-Ermeni ilişkilerinin geleceğine odaklanan bir tasarı sunuldu ve umuyorum ki Kongre'deki tüm eski çalışma arkadaşlarım bu önemli tasarıyı desteklerler" ifadesini kullandı.

DAHA ÖNCE DE OBAMA'YA ÇAĞRIDA BULUNULMUŞTU

Daha önce de Cumhuriyetçi Parti Florida Milletvekili Curt Clawson, Kongre'ye sunulmak üzere, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleştirilmesi konusunda Obama'ya çağrıda bulunulan karar tasarısı hazırlamıştı. Tasarıda, Obama'ya 1915 olaylarının "tarafsız, yapıcı ve kalıcı Türk-Ermenistan ilişkileri doğrultusunda ele alınması için görev gücü oluşturması" önerilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Kongresi'ne, Türkiye-Ermeni İlişkileriyle İlgili Tasarı Sunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Amerikalı_Türk_Ateist: Ehehehe elin oğlu sizi yönetiyor lan xD give me Dislike aptal türkler 2 16 Yanıtla
  • yikilmayan Turk: Amerikayi kim yonetiyor israil lobisi mi yoksa ermeni diasporasi mi 6 1 Yanıtla
  • Boşnak: Ya artık barışalım yada dövüşelim bırakın bu ermeni katliamı ayaklarını işimize bakalım 3 0 Yanıtla
  • halil: KUT ÜL AMARE ZAFERİ Irak petrollerini ele geçirmeyi amaçlayan İngilizler, 6 Kasım 1914 tarihinde Basra Körfezinden Şattülarap ağzındaki Fav mevkiine asker çıkararak saldırıya geçmişler, ilerleyen aylarda bu saldırılarını kuzeye doğru genişletmişlerdir. İngilizler, 3 Haziran 1915 tarihinde Kut’ül-Ammare’yi, Temmuz ayı sonlarına doğru da Nasıriye’yi işgal etmişlerdir. 23 Kasım 1915’de ileri harekata geçen Türk birlikleri, General Townshend komutasındaki İngiliz ordusunu geri püskürterek Kut-ül Ammare’de çember içerisine almayı başarmışlardır. Kut’ül-Ammare’yi bir kale gibi savunan General Townshend, 29 Nisan 1916 tarihinde teslim olmak zorunda kalmıştır. Türkler, Kut’ül-Ammare’de İngilizlerden başta Tümen Komutanı General Townshend olmak üzere toplam 13 general, 481 subay ve 13.300 askeri esir almışlardır. Kut’ül-Ammare Zaferi, Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı Ordusu’nun zor şartlar ve imkansızlıklar içerisinde, Çanakkale’den sonra kazandığı ve bir İngiliz tümeninin bütün personeli ile birlikte esir alındığı eşsiz bir zaferdir 3 0 Yanıtla
  • tohdi: Bırakın aç Ermenileri dolar tl olayı nolacak 3 0 Yanıtla
  • cemşit: dünyaya pislik, fitne, fesat , kışkırtma hep batıdan pompalandı 3 0 Yanıtla
  • VATANSEVER CENK: APIRSALARDA KÖPÜRSELERDE, KABUL ETMİYORUZ. SANA KİM NE YAPTIYSA ONU BULUN. HA. . . SONUÇDA SANA VERECEK, GÜNAHIMI BİLE ALAMAZSIN. . . SAVAŞIRIM. 1 0 Yanıtla
  • reyiz: helal olsun ermenilere haklarını nasıl arıyo adamlar. 0 1 Yanıtla

Advertisement