Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi

Abdülkadir Molla\'nın İdam Edilmesi

Bangladeş Cemaat i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Diyarbakır ve Mardin'de gıyabi cenaze namazı kılındı AGD Diyarbakır Şube Başkanı Ergin: "Abdülkadir Molla'nın idam kararının hukuki değil siyasi olduğu aşikar. Taşeron Bangladeş hükümeti bu idamı ne kendi halkına ne de.

13.12.2013 15:48

Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Diyarbakır ve Mardin'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Diyarbakır'da Ulucami önünde cuma namazının ardından bir araya gelen aralarında Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve bazı sivil toplum kuruluşu üyelerinin bulunduğu grup, Dakka'daki bir cezaevinde dün idam edilen Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kıldı. Molla'nın idam edilmesine tepki gösteren grup, tekbirler eşliğinde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan AGD Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdurrahman Ergin, Bangladeş hükümetinin Cemaat-i İslami önderlerine ve Müslüman halka uyguladığı insanlık dışı tutumu şiddetle kınadıklarını söyledi.

Cemaat-i İslami'nin İslam Birliği için yaptığı gayretlerin savaş suçu sayıldığını ifade eden Ergin, "Bangladeş hükümeti göstermelik yargı süreci ile Molla'yı idam ederek ülkesinden İslam'ı silip atacağını sanmaktadır. Bunun nasıl da boş bir hayal olduğunu en kısa sürede anlayacaklardır" diye konuştu.

"Abdülkadir Molla'nın idam kararının hukuki değil siyasi olduğu aşikardır. Taşeron Bangladeş hükümeti bu idamı ne kendi halkına ne de İslam dünyasına izah edebilecek durumda değildir" diyen Ergin, Bangladeş'te Müslümanların sokaklarda olduğunu belirtti.

Bu idamın dünyanın her yerinde Müslümanlar tarafından protesto edildiğini dile getiren Ergin, şunları kaydetti:

"Olaylarda ölen ve yaralanan insanlarla ilgili basına sansür uygulanmaktadır. Bu konuda Türkiye'nin etkisiz açıklamalar yapması kabul edilemez. Sayın Başbakan ve Dışişleri Bakanına düşen, bundan sonraki süreçte Bangladeş Hükümetine karşı daha net ve sert adımlar atarak ülkemizin ve halkımızın onurunu çiğnetmemektir. Bangladeş büyükelçisi derhal sınır dışı edilmelidir."

Sık sık tekbir getirerek Bangladeş aleyhine slogan atan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Mardin'de de dün idam edilen Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için vatandaşlar gıyabi cenaze namazı kıldı.

Fuat Yağcı Camisinde kılınan cuma namazının ardından Molla için gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar namazın ardından dua etti.

Vatandaşlar cenaze namazının ardından dağıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement