Adana'da polis, sulama kanallarına giren çocukları uyardı - Son Dakika
Güncel

Adana'da polis, sulama kanallarına giren çocukları uyardı

Adana\'da polis, sulama kanallarına giren çocukları uyardı

Adana'da polis, serinlemek için sulama kanallarına giren çocukları kıyıya çıkarıp, uyarıcı broşür dağıttı. Polis, 2022'de yaklaşık 28 kişinin boğulduğunu, çoğunun da yüzmeyi bilmesine rağmen akıntıya kapıldığını anlattı. Polisin uyarısıyla sudan çıkanlardan biri olan Mahmut Can Yakman, tanıdığı 3-4 arkadaşının boğulduğunu söyleyerek, yine de korkmadan yüzmeye devam ettiklerini belirtti.

22.06.2023 11:03  Güncelleme: 11:04

ADANA'da, polis, serinlemek için sulama kanallarına giren çocukları kıyıya çıkarıp, uyarıcı broşür dağıttı. Mahmut Can Yakman (14), "Tanıdığım 3-4 arkadaşım boğuldu ama biz yine de korkmadan yüzmeye devam ediyoruz" dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, hava sıcaklığının artmasıyla sulama kanallarındaki boğulma vakalarına ilişkin çalışma yaptı. Gezdikleri kanallarda karşılaştıkları, serinlemek için suya giren çocukları kıyıya çıkarıp uyarıcı broşür dağıtan ekipler, 2022'de yaklaşık 28 kişinin boğulduğunu, çoğunun da yüzmeyi bilmesine rağmen akıntıya kapıldığını anlattı.

Polisin uyarısıyla sudan çıkanlardan Mahmut Can Yakman, her hafta 2-3 gün kanala girdiğini belirterek, "Eğlenmek için atlıyoruz, evde bunalıyoruz. Havuzlar da burası kadar büyük değil. Yüzmeyi kendi başıma kanallarda, denizlerde öğrendim. Tanıdığım 3-4 arkadaşım boğuldu ama biz yine de korkmadan yüzmeye devam ediyoruz. Kısmetimizde ne varsa odur" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da polis, sulama kanallarına giren çocukları uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement