Ağrı'daki Terör Örgütü Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Ağrı'daki Terör Örgütü Davasında Karar

Ağrı\'daki Terör Örgütü Davasında Karar

Doğubayazıt ilçesinde eylem hazırlığındayken yakalanan 4 kişiye, 13 yıl 6 ay ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları verildi

20.11.2013 18:44

Doğubayazıt ilçesinde 2012 yılında eylem hazırlığındayken yakalanan 4 kişiye, 13 yıl 6 ay ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları verildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Hakan Tunç, Salih Özer, Harun Alkan ve Irak uyruklu Karoğ Yasin ile sanık avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada söz alan Irak uyruklu sanık Karoğ Yasin, tercüman aracılığıyla yaptığı Kürtçe savunmada, mahkeme heyetinin yanlı davrandığını ileri sürdü.

Savcı Metin Özyurt'un esas hakkındaki mütalaasını okumasının ardından sanık avukatları son savunmalarını yaptı.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, hükmün açıklandığı sırada yerlerinden kalkmayan sanıklar Karoğ Yasin ve Hakan Tunç'u uyardı.

Kahya, "Uzun bir süredir yargılamanız devam ediyor. En azından bize karşı biraz saygınız olsun. Sergilemiş olduğunuz bu tutum doğru değil" ifadelerini kullandı. Başkan Kahya'nın bu sözleri üzerine sanıklar Yasin ve Tunç, ayağa kalktı.

Mahkeme heyeti, sanık Hakan Tunç'a katıldığı eylem ve saldırılar dolayısıyla 184 yıl 5 ay ve bir kez ağırlaştırılmış müebbet, sanık Karoğ Yasin'e de bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve 66 yıl 4 ay, sanık Salih Özer'e 33 yıl 4 ay, sanık Harun Alkan'a ise 13 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Heyet, tutuksuz yargılanan sanık Musa Karkut'un ise beraatına hükmetti.

Iğdır ve Doğubayazıt'ta emniyet müdürlüklerine roketli saldırı, BOTAŞ boru hattı ve baz istasyonlarına sabotaj, yol kesme, iş makinası ve okul yakma ile adam kaçırma eylemlerine katıldıkları iddiasıyla 17 Ağustos 2012 tarihinde, emniyet ekiplerinin eş zamanlı olarak gerçekleştirdikleri operasyonda Hakan Tunç, Salih Özer, Harun Alkan, Musa Karkut ve Irak uyruklu Karoğ Yasin yakalanmıştı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağrı'daki Terör Örgütü Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement