"Aihm İçtihadında Terörle Mücadele ve İnsan Hakları" Kitabı Türkçeleşti - Son Dakika
Güncel

"Aihm İçtihadında Terörle Mücadele ve İnsan Hakları" Kitabı Türkçeleşti

"Aihm İçtihadında Terörle Mücadele ve İnsan Hakları" Kitabı Türkçeleşti

KDGM, terörle mücadele ve insan hakları konusundaki stantardların tanımlanmasında birincil kaynaklar arasında olan "AİHM İçtihadında Terörle Mücadele ve İnsan Hakları” isimli Avrupa Konseyi yayın...

05.12.2013 14:33

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (KDGM), terörle mücadele ve insan hakları konusundaki standartların tanımlanmasında birincil kaynaklar arasında olan "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) İçtihadında Terörle Mücadele ve İnsan Hakları" isimli Avrupa Konseyi yayınını Türkçeye kazandırdı.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, kitabın tanıtımının ise İnsan Hakları Haftasında 11 Aralık'ta Ankara Rixos Otel'de düzenlenecek bir toplantı ile yapılacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, toplantının açılış konuşmalarını Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Doç. Dr. Ulvi Saran yapacak. Toplantıda "AİHM İçtihadında Terörle Mücadele ve İnsan Hakları" kitabının yazarı Malaga Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ana Salinas de Frias da bir sunum gerçekleştirecek.

Kitap tanıtımının ardından oturum Başkanlığını Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Doç. Dr. Ulvi Saran'ın yapacağı "Terörle Mücadele ve İnsan Hakları Konusunda Kurumsal Perspektifler" Paneli düzenlenecek.

Panele, Anayasa Mahkemesi Raportörü Dr. Hasan Mutlu Altun, Kamu Denetçiliği Kurumu Kamu Denetçisi Mehmet Elkatmış, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kenan Özdemir, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşar Yardımcısı Dr. Ergin Ergül, Türkiye İnsan Hakları Kurumu Kurul Üyesi Selamet İlday konuşmacı olarak katılacak.

Panelde ilgili kurumların temsilcileri, terörle mücadele ve insan hakları konusunda kurumsal perspektiflerine ilişkin sunumlar yapacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Aihm İçtihadında Terörle Mücadele ve İnsan Hakları' Kitabı Türkçeleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement