AK Parti'den MHP'li Uzun'a Tepki - Son Dakika
Güncel

AK Parti'den MHP'li Uzun'a Tepki

AK Parti\'den MHP\'li Uzun\'a Tepki

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, MHP MYK Üyesi Sami Uzun'un MHP Çorum Merkez İlçe kongresinde AK Parti'ye yaptığı "travesti" benzetmesine sert tepki gösterdi.

11.03.2012 18:27  Güncelleme: 06:29

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi Sami Uzun'un, MHP Çorum Merkez İlçe kongresinde AK Parti'ye yaptığı "travesti" benzetmesine sert tepki gösterdi.

Parti yöneticileri ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, MHP MYK Üyesi Sami Uzun'un yaptığı benzetmenin kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, açıklamayı talihsizlik olarak değerlendirdi.

Seçimlerde 21 milyon seçmenin oyunu alan AK Parti ve mensuplarına yönelik çirkin sözleri ve saldırıyı AK Parti teşkilatları adına kınadığını açıklayan Ceylan, millet iradesini küçümseyen, tavır ve söylemler geliştirenlerin marjinal bir parti olmaya mahkum olduğunu belirtti.

Siyasette edep ve nezaket kurallarının öğrenilmesi gerektiğini dile getiren Ceylan, bu tür çirkin söylemlerle Çorum'daki siyasi nezaketi bozmaya kimsenin hakkının bulunmadığını vurguladı. AK Parti olarak polemik ve siyasi nezaketsizliğe karşı olduklarını anlatan Ceylan, her zaman siyasetin ahlaklı bir şekilde yapılmasından yana olduklarının altını çizdi.

MHP'li Uzun'un iddia ettiği kendi partilerinde bir yapının olmadığını dile getiren Ceylan, "Aziz milletimiz 12 Haziran seçimlerinde gereken cevabı vermiştir. Siyaset ahlak kültürü içerisinde yapılmalı, bu söylemi kabul etmiyoruz. AK parti Çorum'da yüzde 62 oy almıştır. Buda milletimizin, partimize olan inancı ve teveccühünün bir göstergesidir" dedi.

MHP'li Sami Uzun'un kongredeki "AK Parti'nin ampulü ve kandildeki ampulü" söndüreceklerine dair sözlerine de değinen Ceylan, "1914 yılında halk ülkeyi işgal eden düşmanları defetti. 2002 yılında da bu ülkenin başına gelen felaketi defetti. 2002 yılında baraj altında kalarak millet tarafından siyaset dışına atılanlar milletin AK Parti'ye olan teveccühü ve inancını unutmasınlar. 2014 yılında halkımız gereken cevabı verecektir. AK Parti'yi millet kurdu. Tabelalarını yine milletin astığı bu partinin ışığını

milletin dışında hiçbir irade ve güç söndüremez. Kandilin ampulünü söndüreceğiz diyenler, genel başkanlarının idamın kaldırılması için attığı imzayı unutmasınlar. Terör üzerinden rant elde etmeye çalışmasınlar" ifadelerini kullandı.

İL KONGRESİ 22 NİSAN'DA YAPILACAK

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, 10 Mart'ta yapılması planlanan il kongresinin de ülke genelinde etkili olan olumsuz hava şartları ve kongreye katılması planlanan bakanların programı nedeniyle 22 Nisan'a alındığını açıkladı.

Ceylan, AK Parti'ye yaraşır bir kongre sürecini geride bıraktıklarını belirterek, bu sürece katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

- ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti'den MHP'li Uzun'a Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement