AK Parti İlçe Başkanı İdam Cezası İstedi - Son Dakika
Güncel

AK Parti İlçe Başkanı İdam Cezası İstedi

AK Parti İlçe Başkanı İdam Cezası İstedi

Diyarbakır'da AK Parti merkez Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, bölgede son günlerde artan şiddet olaylarına değinirken, idam cezasının yeniden uygulanması için yeni yasama yılında ele alınmasını istedi.

28.09.2011 13:12

Diyarbakır'da AK Parti merkez Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, bölgede son günlerde artan şiddet olaylarına değinirken, idam cezasının yeniden uygulanması için yeni yasama yılında ele alınmasını istedi. Kara, terörün sona ermesinden sonra idam cezasının tekrar kaldırılmasını istedi.

"Bugün dünyanın 74 ülkesinde idam cezası var. 25 ülkenin ceza kanunlarında olmasına rağmen uygulanmıyor. İdam cezasını uygulayanların başında Çin ve ABD bulunmaktadır. Bu güne dönüp baktığımızda ülkemizde hem terör hem de bireysel odaklı toplum vicdanını parçalayan, yürekleri dağlayan katliam ve vahşet olarak ifade edebileceğimiz birçok olaylara tanık olmaktayız.

Kayseri'de 3 masum çcuğu katleden katilin cezası 3 kere ağırlaştırılmış hapis. Bu vicdanları rahatlattı mı? yine Siirt'te 4 masum genç kızımızın 200'e yakın kurşun ve bombalarca vahşice katledilmesi, failler yakalansa bile alacakları ceza müebbet hapis cezası olsa bile bu ailelerin acılarını ortadan kaldıracak veya azaltacak mı?

Batman'da 8 aylık hamile kadını ve 6 yaşındaki kızını vahşice katledenler öldürülmese, sağ yakalansaydı yine hapis cezasıyla ölene kadar devlet himayesinde yasamaya devam edecekti. Hele bir de af gibi bir olay gerçekleştiğinde bu caniler tekrar toplumun içine salıverilerek ödüllendirilmeleri de her zaman olasılık dahilinde olan bir durumdur.

Eminim ki Batmanlı aile Siirtli ailelere göre biraz daha rahattırlar en azından katiller öldürüldü diye. Sonuç olarak ülkemizde bu ve buna benzer insan kanını donduran vahşice cinayetler yaşanıyor. Bunların da cezasının hapis cezası olması toplumda infiallere yol açıyor. Evet idamı yasalarımızdan çıkardık. Ancak ülkemizde sivilleri ve masumları hedef alan terör olayları devam ettiği sürece toplumun vicdanı kanamaya devam edecektir."

İDAM CEZASIYLA SADECE KENDİ DEĞERLERİMİZİ ASTIK

Kara, idam cezasının hiç bir zaman gerçek caniler için uygulamaya konmadığını belirterek şöyle dedi:

"Ne acıdır ki idam cezasının yürürlükte olduğu tarihlerde bizler sadece kendi değerlerimizi, Adnan Menderes ve arkadaşlarını, Şeyh Sait'i, İskilipli Atıf Hocaları, Deniz Gezmişleri astık. Bediüzzamanları asmaya kalkıştık. Kendi değerlerimize kurduğumuz darağaçları hiçbir zaman gerçek caniler için uygulanmaya konmadı.

Bu nedenle yeni yapılacak anayasamızda vahşice işlenen terör cinayetlerinde, Kayseri'deki olay gibi birçok canilik vakalarında toplum vicdanının rahatlatılması için idam cezasının yeniden gündeme getirilmesi, tartışılması, halka sorulması ve bunun neticesinde uygulamaya konulması toplum vicdanı açısından çok büyük önem arz etmektedir." - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti İlçe Başkanı İdam Cezası İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement