AK Parti'ye Katılan Fakıbaba'ya 1 Liralık Tazminat Davası - Son Dakika
Güncel

AK Parti'ye Katılan Fakıbaba'ya 1 Liralık Tazminat Davası

AK Parti\'ye Katılan Fakıbaba\'ya 1 Liralık Tazminat Davası

Şanlıurfa'da emekli memur Abdülkadir İkbal, bağımsız girdiği yerel seçimlerde oy verdiği Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın AK Parti'ye katılmasının siyasi etikle bağdaşmadığını ileri sürerek 1 liralık tazminat davası açtı.

24.01.2013 15:49

Şanlıurfa'da emekli memur Abdülkadir İkbal, bağımsız girdiği yerel seçimlerde oy verdiği Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın AK Parti'ye katılmasının siyasi etikle bağdaşmadığını ileri sürerek 1 liralık tazminat davası açtı. Fakıbaba'nın seçmenlerinin güvenini suistimal ettiğini iddia eden İkbal, "Seçmenlerini yanıltarak güveni suiistimal ettiği gerekçesiyle Fakıbaba hakkında 1 liralık tazminat davası açtım" dedi.

2009 yılında bağımsız olarak katıldığı seçimleri kazanarak 2'nci kez Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevine gelen Ahmet Eşref Fakıbaba, geçen salı günü AK Parti'ye katıldı. Fakıbaba'nın AK Parti'ye geçmesini, siyasi etikle bağdaşmayan bir hareket olarak gören emekli memur Abdulkadir İkbal, Fakıbaba'ya 1 liralık manevi tazminat davası açarak tepki gösterdi.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde oyunu AK Parti'ye değil, bağımsız aday olduğu için Fakıbaba'ya verdiğini söyleyen İkbal, "2009 yılında bir halk hareketi haline gelen ve ceket sloganıyla hem Şanlıurfa'nın, hem de Türkiye'nin gündemine oturan Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti'ye geçerek halkın teveccühünü ve temiz duygularını hiçe sayarak siyasi etikle bağdaşmayan bir tavır sergilemiştir. Bu nedenle mahkemeye başvurarak, Fakıbaba'ya 1 liralık manevi tazminat davası açtım. Davadan kazanacağım 1 lirayı ise Fakıbaba'ya iade edeceğim" diye konuştu.

(HK/AAA) - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti'ye Katılan Fakıbaba'ya 1 Liralık Tazminat Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement