Akşehir Şehidini Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Akşehir Şehidini Uğurladı

Akşehir Şehidini Uğurladı

Çukurca'da şehit olan Kıdemlı Başçavuş'u, 15 bin kişi son yolculuğuna uğurladı.

21.10.2011 19:12  Güncelleme: 11:51

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerden 36 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer'in cenazesi bugün memleketi Konya'nın Akşehir İlçesi'ne bağlı Yazla Beldesi'nde yaklaşık 15 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

CENAZESİ ALKIŞLARLA MORGDAN ALINDI

ABD'de eşi ve çocuklarının yanında yaklaşık 3 yıl kaldıktan sonra astsubaylığa geri dönen ve yaklaşık 3.5 ay önce Hakkari Çukurca'da göreve başlayan şehit Jandarma Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer'in cenezasi ağabeyi 38 yaşındaki İsmail Geçer ve yakınları tarafından alkışlar eşliğinde Akşehir Devlet Hastanesi Morgu'ndan alındı. Daha sonra Yazla Beldesi'ndeki baba evine götürüldü. Şehit Geçer'in 65 yaşındaki babası Mehmet Geçer'in yaklaşık 1.5 yıl önce karaciğer kanseri nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi. Şehidin baba evine getirilmesinin ardından annesi 60 yaşındaki annesi Fatma Geçer, ağabeyi İsmail Geçer, kız kardeşleri, ABD'de yaşayan ve 6 Ekim'de boşandığı eşi Ayşe Dağıstan, çocukları 14 yaşındaki oğlu Mehmet Batuhan ile 16 yaşındaki Murat Geçer, tabuta sarılarak gözyaşlarına hakim olamadı.

ŞEHİT ANNESİ: "ŞEHİT DÜŞEN ASKERLER İÇİN GÖREVE TEKRAR DÖNMÜŞTÜ"

Tabuta sarılan şehit annesi Fatma Geçer, "Oğlum İbrahim rütbe yükseltmek istiyordu. Al işte rütbeyi yükselterek şehitlik rütbesine ulaştı."dedi. Oğlunun astsubaylığa 3 yıl sonra geri döndüğünü belirten acılı anne Geçer,

"Daha önce şehit düşen askerler için göreve tekrar döndü. Terörü bitirmek için görevini yerine getirmek istiyordu"dedi. Oğluyla şehit olmadan yaklaşık 10 gün önce birlikte Kurban Bayramı için kurbanlık aldığını hatırlatan anne Geçer, oğlunu Kurban Bayramı'nda elini öpmeye gelmesini isteyerek "Bayram'da elimizi öpmeye gel oğlum"diye ağıt yaktı.

15 BİN KİŞİ UĞURLADI

Törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ve Hüseyin Üzülmez, CHP Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Suha Aldan, Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan ile çevre ilçe, belde ve köylerden gelen yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın cenaze namazını kıldırmasının ardından şehit Geçer'in tabutu omuzlarda belde mezarlığına kadar taşındı. Bu sırada cenaze törenine katılanlar, ellerinde Türk bayraklarıyla 'Her Türk asker doğar', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde slogan atıp terörü lanetledi. Şehit Geçer'in cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akşehir Şehidini Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement