Ali İsmail Kormaz Davasında Ömür Boyu Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

Ali İsmail Kormaz Davasında Ömür Boyu Hapis İstemi

Ali İsmail Kormaz Davasında Ömür Boyu Hapis İstemi

Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri ölen Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili 8 kişi hakkında ömür boyu hapis cezası istendi.

24.09.2013 16:48  Güncelleme: 10:09

Eskişehir'de 2 Haziran'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucunda 38 gün komada kaldıktan sonra ölen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili olarak, 5'i tutuklu 8 kişi hakkında 'suç kastıyla kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istendi.

Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan tarafından 9 Eylül tarihinde Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edilen ve onaylanıp Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Mahkeme heyetinin, Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan tarafından hazırlanan 21 sayfalık iddianameyi aynen kabul ettiği belirtildi. Bu da, Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili olarak, tutuklu ve ifadeleri alınıp serbest bırakılan kişiler hakkında, 'suç kastıyla kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemi ile yargılanması anlamına geliyor.

DAVA BAŞKA İLDE GÖRÜLEBİLİR

Ankara'daki Gezi eylemleri sırasıda polis memurunun silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük'ün duruşmasında yaşanan olaylar nedeniyle Eskişehir'de de Ali İsmail Korkmaz davasında benzer olayların yaşanabilme ihtimaline karşın, duruşmanın bir başka ilde görülme ihtimalinin de bulunduğu belirtildi.

Korkmaz ailesinin avukatlığını, aralarında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun da bulunduğu Ankara, Eskişehir ve Hatay barolarına kayıtlı 13 avukatın üstlendiği kaydedildi. Davayla ilgili duruşma tarihinin 1 ay içinde açıklanması bildirildi.

Hatay Haber

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ali İsmail Kormaz Davasında Ömür Boyu Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement