Alıkonulan Tır Şoförlerinin Serbest Bırakılması - Son Dakika
Güncel

Alıkonulan Tır Şoförlerinin Serbest Bırakılması

Alıkonulan Tır Şoförlerinin Serbest Bırakılması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu: "AKP, kendi icraatlarıyla yarattığı sorunları çözmenin gerçek bir başarı ve marifet olmadığını artık anlamalıdır"

04.07.2014 14:08

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Irak'ın Musul kentinde terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarınca alıkonulan tır şoförlerinin serbest bırakılmasına ilişkin, "AKP, kendi icraatlarıyla yarattığı sorunları çözmenin gerçek bir başarı ve marifet olmadığını artık anlamalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Loğoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 32 tır sürücüsünün, Irak'ta 23 günlük tutsaklık döneminden sonra özgürlüklerine ve ailelerine kavuşmasından büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.

"Kendilerini sevgiyle kucaklıyor, bu zor ve sıkıntılı dönemi kazasız belasız atlatmakta gösterdikleri dirayet için takdirlerimizi ayrıca ifade etmek istiyoruz. Hoş geldiniz ve geçmiş olsun diyoruz" ifadelerini kullanan Loğoğlu, bu sonuca varılmasında emeği geçen tüm taraflara teşekkür etti.

Halen rehin olan Musul'daki Türkiye Başkonsolosluğu görevlileri ve işçilerin de bir an önce salimen özgürlüklerine kavuşmalarını talep ve temenni ettiklerini belirten Loğoğlu, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle önemli bir noktaya dikkat çekmek isteriz. Türk vatandaşları niçin Irak'ta, Suriye'de rehin alınmaktadır?  Neden Lübnan'da pilotlarımız kaçırılmaktadır? Niçin Somali'de vatandaşlarımız saldırıya uğramakta ve öldürülmektedirler? Vatandaşlarımız Mavi Marmara olayında niçin bilerek ölüme gönderilmişlerdir? Neden Almanya ve Fransa'da vatandaşlarımız cinayetlere kurban gitmektedirler? Libya'da, Mısır'da vatandaşlarımız neden güvenlik sorunlarıyla karşılaşmaktadırlar? Yakın coğrafyalarımız neden vatandaşlarımız için güvensiz, tehlikeli bölgelere dönüşmüştür? Sorguluyoruz."

İzlediği politikalar nedeniyle bir zamanlar ABD vatandaşlarının dünyanın çeşitli yerlerinde saldırıya uğradığını, rehin alındığını ve canlarından olduğunu ifade eden Loğoğlu, "Bugün sanki Türkiye aynı noktaya gelmiştir. Bölgemiz ve dünya artık vatandaşlarımızın güven ve huzur içinde yaşayacakları, çalışacakları, gidip gelecekleri, seyahat edecekleri yerler olmaktan çıkmıştır" iddiasında bulundu.

Bunun nedeninin AK Parti'nin hatalı dış politikası olduğunu öne süren Loğoğlu, "Erdoğan ve Davutoğlu'nun devletimizin yıllara dayanan kurumsal birikimini ve yetişmiş personelini bir kenara iterek yürüttükleri müdahaleci, tarafgir ve öngörüsüz politikalar, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini hemen her yerde tehlikeye sokmuştur" görüşünü savundu.

Bu itibarla özgürlüklerine kavuşan vatandaşlar için sevinirken, onların neden rehin alındığının da bu genel çerçevede sorgulanması gerektiğini belirten Loğoğlu, açıklamasında "Yurtta barış, dünyada barış ilkesini çiğnemeyi alışkanlık haline getiren AKP, kendi icraatlarıyla yarattığı sorunları çözmenin gerçek bir başarı ve marifet olmadığını, asıl olması gerekenin vatandaşlarımıza her yerde onurlu, güvenli ve huzurlu yaşam ve çalışma koşulları sağlayacak politikalar izlemek olduğunu artık anlamalı ve ona göre hareket etmelidir" ifadelerine yer verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alıkonulan Tır Şoförlerinin Serbest Bırakılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement