Almanya Federal Meclisi Lammert'i 3'üncü Kez Başkan Seçti - Son Dakika
Güncel

Almanya Federal Meclisi Lammert'i 3'üncü Kez Başkan Seçti

Almanya Federal Meclisi Lammert\'i 3\'üncü Kez Başkan Seçti

Alman Federal Meclisi 18'inci yasama döneminin ilk oturumu, en yaşlı üye, Hıristiyan Birlik Partisi (CDU) üyesi 77 yaşındaki Heinz Riesenhuber'in geçici başkanlığında açıldı.

23.10.2013 11:55

Alman Federal Meclisi 18'inci yasama döneminin ilk oturumu, en yaşlı üye, Hıristiyan Birlik Partisi (CDU) üyesi 77 yaşındaki Heinz Riesenhuber'in geçici başkanlığında açıldı. Federal Meclis'in 18. yasama döneminde, Hrıstiyan Birlik partilerinden (CDU/CSU) 311, Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) 193, Sol Parti'den 64 ve Yeşiller Partisi'nden 63 milletvekili yer alıyor. Bu yıl Federal Meclis'e 11 Türk asıllı milletvekili de görev aldı. Parlamentonun geçici başkanı Riesenhuber, Federal Almanya'nın kurulmasından bu yana Hür Demokrat Parti'nin (FDP) ilk kez mecliste yer almadığın hatırlatırken eski koalisyon ortağına, demokrasinin işleyişi için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Deutsche Welle, geçici Meclis Başkanı, açılış konuşmasında Almanya'nın, Avrupa Birliği içinde güçlü bir sanayi ülkesi olduğuna dikkat çektiğini aktardı. Riesenhuber, günümüzde Almanya'da daha fazla istihdam imkanı olduğunu, ekonominin yatırımlara daha açık olduğunu ifade ederek, bunun ülke içindeki sosyal barışı sağlamak için yeterli olduğunu belirtti.

Federal Meclis Başkanı Hıristiyan Birlik Partisi (CDU) üyesi Norbert Lammert, yeniden bu göreve seçildi. Hrıstiyan Birlik Partisi'nden Johannes Singhammer ve Peter Hintze, Sosyal Demokrat Parti'den Ulla Schmidt ve Edelgard Bulmahn, Yeşiller Partisi'nden Claudia Roth ve Sol Parti'den ise Petra Pau meclis başkan yardımcıları olarak seçildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya Federal Meclisi Lammert'i 3'üncü Kez Başkan Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement