Yaşlı Çift, Altın ve Paraları Dolandırıcılara Poşetle Attı - Son Dakika
Güncel

Yaşlı Çift, Altın ve Paraları Dolandırıcılara Poşetle Attı

Yaşlı Çift, Altın ve Paraları Dolandırıcılara Poşetle Attı

Adana'da kendilerini polis olarak tanıtan kişilere inanan 56 yaşındaki kadınla 85 yaşındaki eşi, kendi elleriyle dolandırıcılara 5 bin 500 TL para ve 2 bilezik verdi.

21.01.2016 17:30  Güncelleme: 16:00

Adana'nın Merkez Seyhan İlçesi'nin Denizli Mahallesi'nde kendilerini polis olarak tanıtan kişilere inanan 56 yaşındaki Hüsne Şimşek ile eşi 85 yaşındaki Necati Şimşek, kendi elleriyle dolandırıcılara 5 bin 500 TL para, iki bilezik, üç çeyrek altını ve iki yüzük verdi.

DOLANDIRICILAR KENDİLERİNE POLİS SÜSÜ VERDİ

Merkez Seyhan İlçesi'nin Denizli Mahallesi'nde oturan Hüsne Şimşek'i arayan dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıtıp, Mersin'de kuyumcu soygunu yapıldığını ileri sürerek evdeki para ve altınları istedi.

"POLİS İSENİZ EVİME GELİN"

Şimşek, bu duruma inanmakta tereddüt ederek arayan kişiye "Polis iseniz evime gelin" dedi.

ALTIN VE PARALARI DOLANDIRICILA POŞETLE ATTILAR

Dolandırıcıların tehdit ettiği kadın, evdeki 5 bin 500 lira, 2 bilezik, 3 çeyrek altın ve 2 yüzüğü poşete koydu. Bu sırada eve gelen Necati Şimşek de poşetteki para ve ziynet eşyalarını balkondan dolandırıcıya attı. Tekrar aradıkları kişilere ulaşamayınca dolandırıldıklarını anlayan Şimşek çifti, şikayetçi oldu.

Dolandırıcılara beddua eden Hüsne Şimşek, başından geçen olayı şöyle anlattı:

"BENİ HAPSE ATACAKLARINI SÖYLEDİLER"

"Eşim emekli maaşını çekip getirdi. Yerine koydum, o da camiye gitti. Öğle namazını kılacaktı. Sobanın üstünde yemek yapıyordum, ev telefonu çaldı. Açtım, Denizli Karakolu'ndan aradığını söyleyen biri, cep telefonu numaramı istedi. Ben de verdim, o telefon da çaldı. Mersin'de kuyumcunun soyulduğunu söylediler. Beni bir saat oyaladılar. Polis olduğunu söyleyince, ben de 'polis telefonla aramaz, eve gelir. Polisseniz gelin' dedim, 3 kere telefonu kapattım, tekrar arayıp bağırdılar. Beni hapse atacaklarını söylediler. Bana evdeki para, altın, yüzük ne varsa poşete doldurmamı söylediler. Ben de denileni yaptım ama bu sırada acıktığımı söyleyip telefonu kapattım. Onlar tekrar aradılar, 'sen yemeğini ye, aç kalma, ama tabak çatal seslerini biz duyacağız' dediler. Ben de telefon açıkken yemek yedim. Dolandırılacağımı düşünürken, eşim camiden geldi. Ona durumu anlattım. Poşet de kanepenin üzerinde duruyordu. Yan odaya geçtim, bu sırada dolandırıcıların adamı gelmiş, eşim balkondan bakarken, poşeti istemiş. Eşim de balkondan poşeti aşağıya atmış."

DOLANDIRICIYI YAKALAMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Hüsne ve Necati Şimşek çiftinin şikayetçi olması üzerine eşkali belirlenen dolandırıcıyı yakalamak için çalışma başlatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaşlı Çift, Altın ve Paraları Dolandırıcılara Poşetle Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • PERÇİN: Yahu adet yapıcılar ve uygulayıcılar siz ne yaparsınız.Siz bilmiyormusunuz ki, ALLAH bir halkı felekete atmıyor ve de helak etmiyorsa, orada yaşayan çocukların ve yaşlıların yüzüsuyu hürmetinedir. 1 0 Yanıtla

Advertisement