Ankara Bombacısının Evine Taziyeye Giden HDP'li Vekilin Fezlekesi Başbakanlık'ta - Son Dakika
Güncel

Ankara Bombacısının Evine Taziyeye Giden HDP'li Vekilin Fezlekesi Başbakanlık'ta

Van'da Ankara bombacısının evine taziyeye giden HDP'li milletvekili Tuğba Hezer'in fezlekesi Başbakanlık'a sevk edildi.

16.03.2016 14:54  Güncelleme: 15:40

Adalet Bakanlığı, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkında "dokunulmazlığının kaldırılması" istemiyle hazırlanan fezlekeyi TBMM'ye sunulmak üzere Başbakanlık'a gönderdi.

FEZLEKE BAŞBAKANLIK'TA

Alınan bilgiye göre, Ankara'da 17 Şubat'taki saldırıyı gerçekleştiren teröristin taziyesine giden HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkında "dokunulmazlığının kaldırılması" istemiyle hazırlanan fezleke, TBMM'ye sunulmak üzere Adalet Bakanlığınca Başbakanlık'a gönderildi.

BOMBACININ TAZİYESİNE GİTMİŞTİ

HDP Van Milletvekili Hezer, Ankara'da 29 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını gerçekleştiren Abdulbaki Sömer için İpekyolu ilçesindeki Esentepe Camisi'nde kurulan taziye yerini ziyaret etmişti.

FEZLEKE HAZIRLANMIŞTI

Bunun üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığınca "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "suçu ve suçluyu övmek" suçlarından Hezer hakkında soruşturma başlatılmıştı. Fezleke hazırlayan başsavcılık, şüphelinin, üzerine atılı suçların yasal unsurlarının oluştuğu gerekçesiyle Anayasa'nın 83. maddesine istinaden, "dokunulmazlığının kaldırılması" talebinde bulunmuştu.

Fezleke, Adalet Bakanlığına gönderilmişti.

HDP'Lİ BİLGEN SAVUNMUŞTU

HDP Sözcüsü Bilgen, Van Milletvekili Tuğba Hezer'in canlı bombanın taziye çadırına gitmesini savunmuştu. Bilgen "Cenaze geride kalanların acısıdır, her katıldığınız cenazede söylenenlerin ortağı olmazsınız. Ölenlerin kimliğine bakmadan geride kalanların acısını paylaşmak onaylamak anlamına gelmez" dedi.

MHP "TAVRIMIZ NET" DEDİ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'e gelen dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dokunulmazlıklar konusunun yargı fezlekeleri ile oluştuğunu belirten Vural, "Yargıda eğer terör örgütünü övmek, terör örgütüne üye olmak, korumak ve kollamakla ilgili bir madde varsa bunun kapsamı tamamen yargının gönderdiği fezlekeler çerçevesinde çizilir. Dolayısıyla bu çerçevede bakış açımız çok açık ve net olmalı. Terörü destekleyen, üye olan, yardım ve yataklık yapan kişilerle ilgili TBMM eli kolu bağlı olmamalı, yargının bu eksendeki talepleri çalıştırılmalıdır. Bizim aradığımız ölçü, öncelikle arayacağımız hususu bununla ilgili bir girişimdir. Terör örgütüne destek olan koruyan kollayanlarla ilgili dokunulmazlık fezlekeleri TBMM'ne geldiğinde MHP'nin tavrı çok açık ve net olacaktır." diye konuştu.

Ankara Bombacısının Evine Taziyeye Giden HDP\'li Vekilin Fezlekesi Başbakanlık\'ta

Son Dakika Güncel Ankara Bombacısının Evine Taziyeye Giden HDP'li Vekilin Fezlekesi Başbakanlık'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (33)

  • Ahmet: İnşaalah sonuca ulaşırlar Fezlekeler böyle konuşmakla kalmaz Göreceğiz 27 23 Yanıtla
  • Zaza..: Hainlerle kol kola omuz omuza olanları tıkın içeriye.. 23 4 Yanıtla
  • dürüst: SANDIK GÖREVLİSİYDİM ANKARADA AKP KAZANMASIN DİYE HDPKK YA OY VEREN TÜRKLER ÇOK OLDU. ŞUAN VİCDANINIZ SİZE NE SÖYLÜYOR PİŞMANLIK HİSSİNİZ VAR MI? HDPKK YA OY VEREN SİZLERVE HALEN AKP YE KIZAN YİNE SİZLERSİNİZ. ŞUNU GÖRÜN ARTIK AKP VE VATANIMIZIN DÜŞMANLARIYLA MÜCADLE EDİYOR HEM DE FARKINDA OLMADAN VATANINA HAİNLİK YAPAN SİZLERLE MÜCADELE EDİYOR. KENDİNİZE GELİN ARTIK AÇIN O GÖZLERİNİZİ 17 3 Yanıtla
    Hakan: Bir chp li olarak artık akpliyim 0 0
  • Baran: Şimdi akp pkk arasında hiç bir fark yok ikiside insan öldürüyor ikiside fakir fukarayi mağdur ediyor bu kadar asker polis şehit oluyor sivil insan ölüyor ülkeyi yunetenlerin umruda değil birde bir lafları var terörle mücadele de sonuna kadar kararliyiz diyorlar kendi çocuğunu gönder hep beraber mücadele edelim 6 11 Yanıtla
  • 2121: idam edin zaten halk bunları destegini kesti diyarbakırda bile halk bunlara karşı ayaklandı en büyük destek gördükleri insanlar bunların gerçek yüzünü gördü 11 0 Yanıtla
  • Ccc: Az kaldi kokunuzu kurutacagiz ... 10 0 Yanıtla
  • bu vatan sevenlerin: bu bizim insanımızın vekili olamaz bombayı ha o terörist patlatmış ha bu aynı aldığın o maaş zehir zıkkım olsun 8 0 Yanıtla
  • murat: Cezasını çeksin ve vatandaşlık dan atın gitsin ve vatana bir daha geri gelmesin 8 0 Yanıtla
  • herşeye karşı 1905: ALLAH belanı versininsan müsvedtesi yaratıklar 7 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement