Ankara Caddesi Trafiğe Kapanıyor - Son Dakika
Güncel

Ankara Caddesi Trafiğe Kapanıyor

Ankara Caddesi Trafiğe Kapanıyor

Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın trafiğine nefes aldıracak projelerini bir bir hayata geçiriyor.

09.09.2011 15:01

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 'ulaştıran ulaşım' hedefiyle temelini attığı BursaRay Kestel hattı projesi kapsamında yapılacak Esenevler köprülü kavşağının inşaatı nedeniyle Bursa-Ankara Yolu'nun bu bölümünde ulaşım, 11 Eylül Pazar günü trafiğe kapatılıyor.

Ulaşımı rahatlatacak projeler kapsamında kentin batısıyla doğusunu birbirine bağlayacak olan BursaRay Kestel hattı kapsamında projelendirilen Esenevler köprülü kavşağının inşaat çalışmalarına başlanıyor. Ankara Yolu'nda kesintisiz ulaşım sağlayacak kavşağın inşaatı süresince Bursa-Ankara yolu her iki yönde de taşıt trafiğine kapatılacak. Köprülü kavşak inşaatı süresince raylı sistemin Esenevler İstasyonu'nun da inşaatı yapılacak.

Alternatif güzergahlar kullanılacak

Çalışmalar süresince Ankara Yolu üzerinde yaşanacak trafik sıkışıklığının önlenmesi amacıyla sürücüleri alternatif güzergahları kullanmaları konusunda uyaran yetkililer, Bursa merkezinden Gürsu, Kestel ve Ankara istikametine giden araçlar için Erikli Kavşağı'nı geçtikten sonra Türkmenbaşı Caddesi'ne yönlendirme yapılarak Otosansit Sanayi Sitesi içindeki yollar kullanılarak Otosansit Kavşağı ve Ankara Yolu'na bağlantı sağlanacağını belirtti. Ankara istikametinden şehir merkezine geliş yönünde ise Otosansit Kavşağı'ndan Doğu Yakın Çevre Yolu'na yönlendirme yapılacak ve Çınarönü Kavşağı ile Samanlı Kavşağı kullanılarak yeniden Ankara Yolu'na ulaşım sağlanacak. Nilüfer ve Osmangazi istikametinden Ankara yönüne gidecek sürücülerin Doğu Yakın Çevre Yolu'nu kullanacağı trafik düzenlemesine göre, Ankara Yolu'nda araç sürücüleri bilgi panolarıyla İhtisas Kavşağı ile Samanlı Kavşağı istikametine yönlendirilerek Doğu Yakın Çevre Yolu üzerinden Otosansit Kavşağı'nı kullanabilecek. Ankara Yolu'ndan gelen araç sürücülerinin Bursa Çevre Yolu'nu kullanmaları için de otoyol ayrımına Gölbaşı Mevkii'nde bilgilendirme levhaları ile yönlendirme yapılacak. Özellikle ağır vasıta trafiğinin Doğu Yakın Çevre Yolu ile Bursa Çevre Yolu'nu kullanmaları konusunda denetimler arttırılacak. Öte yandan inşaat çalışmaları süresince toplu taşıma hatlarında herhangi bir aksaklık yaşanmaması için de Ankara Yolu'nu kullanan toplu taşıma araçları için alternatif güzergahlar planlandı.

Çalışmalar kapsamında yapımına başlanacak olan Esenevler Kavşağı ile Otosansit arasındaki BursaRay istasyon binasının da inşaatı yapılacağından, Arabayatağı'ndan Kestel Kavşağı'na kadar olan bölge aşama aşama trafiğe kapatılacak. Esenevler, Erikli, Fidyekızık, Bağlaraltı gibi kentin doğu bölgesindeki mahallerde ikamet eden sürücülerin, alternatif güzergahların yanı sıra Eğitim Caddesi ve Ertuğrulgazi – Mesken Yolu'nu kullanabilecek.

Otobüs güzergahları

Bu arada inşaat süresince, toplu taşıma araçlarının da güzergahlarında değişiklik yapıldı. 11 Eylül Pazar gününden itibaren yapılacak olan trafik düzenlemesine göre, Ankara Yolu'nu kullanan toplu taşımaya ait 1/K - 2/G – 22 - 22/A - 22/B - 22/D - 22/S - 80 - 91 - 91/G - D/6 - D/7 - D/8 - D/13 - D/15 numaralı otobüs hatları Kestel yönünde, Ankara Yolu, Türkmenbaşı, Bayraktar, 2. Sanayi ve Yıldırım Beyazıt caddelerini kullanarak Ankara Yolu güzergahlarına devam edecek. Bursa şehir merkezi istikametini kullanacak sürücüler ise, Ankara Yolu, Otosansit Kavşağı, Yakın Çevre Yolu, Çınarönü Caddesi, 2. Ertürk Sokak ve Hastane Caddesi yönünde güzergahına devam devam edeceklerdir. 24/B hatlı otobüs, Bilal Habeşi Camii önünde son durak yapacak ve Hacivat Mahallesi güzergahına geçmeyecek.

D/5 hattı da Hacivat Mahallesi, 1. Sanayi Caddesi, 12. Cadde, Ankara Yolu, Çınarönü Caddesi, 2. Ertürk Sokak, Hastane Caddesi, Ankara Yolu, Prof. Tezok Caddesi, İhtisas Kavşağı, Mimar Sinan Bulvarı ve Siteler istikametini kullanacak olup, dönüş istikametinde de Siteler, Mimar Sinan Bulvarı, Prof. Tezok Caddesi, İhtisas Kavşağı, Ankara Yolu, Polis Okulu Kavşağı, Düzcan Sokak, Yenitürk Sokak, Yakın Çevre Yolu ve Hacivat Mahallesi'ne gidecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ankara Caddesi Trafiğe Kapanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement